kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Özkan'ın deposuna baskın

Giriş Saati : 25.09.2008 20:42
Güncelleme : 25.09.2008 23:50
Yeni Haber
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Tuncay Özkan'a ait olduğu öne sürülen Halkalı'daki bir depoda polis tarafından arama yapıldı. Depoda bomba fitiline benzer bir malzemenin de bulunduğu ifade edildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, halen gözaltında tutulan gazeteci Tuncay Özkan'a ait olduğu ileri sürülen bir depoya baskın düzenledi. Aramalarda bulunan çok sayıda dokümana el konduğu öğrenildi. Halkalı'da yer alan depoda ayrıca bomba fitiline benzer bir malzemenin de bulunduğu ifade edildi. Konuyla ilgili Özkan'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu, söz konusu malzemenin kandil yağı fitili olduğunu, fitilin bomba yapımında kullanılan bir malzeme olarak değerlendirilmiş olabileceğini söyledi.

Çörtoğlu, söz konusu malzemenin incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuarı'na gönderildiğini söyledi.

HALKALI'DAKİ DEPODA BAŞLATILAN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Tuncay Özkan'a ait olduğu öne sürülen Halkalı'daki depoda arama çalışmaları sürüyor. Depoda ele geçirilen çok sayıda evrak kolilere doldurulurken, çevik kuvvet ekiplerinin de çevrede yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

Depoda yapılan aramalarda delil oluşturabileceği düşüncesiyle çok sayıda evraka el konuldu. El konulan evrak ve dokümanlar, kolililere konularak polis araçlarına nakledildi. Polisin depodaki çalışmaları halen sürüyor.

Halkalı'da yer alan depoda bomba fitiline benzer bazı malzemenin bulunduğu iddia edilmiş, konuyla ilgili Özkan'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu, söz konusu malzemelerin kandil yağı ve fitili olduğunu, bunların bomba yapımında kullanılan malzemeler olarak değerlendirilmiş olabileceğini söylemişti. Çörtoğlu, malzemenin incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuarı'na gönderildiğini belirtmişti.

İHA