kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
James Canton

Değişime direnenlerin % 25'i batabilir

23.09.2008
Gelecek Gurusu James Canton, Türk şirketlerinin yüzde 25'inin değişime dirençli olması nedeniyle batma riski olduğunu söyledi..
The Institute for Global Futures Başkanı, Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Ofisi eski Danışmanı James Canton, Türk şirketlerinin yüzde 25'inin değişime çok dirençli olmaları nedeniyle gelecekte varolamayacağını savundu. Siemens IT Çözümleri ve Hizmetlerinin düzenlediği Siemens IT Conference'de konuşan Canton, farklı bir gelecek ve aşırı zorluklar bulunduğunu, daha esnek olmak gerektiğini, geçmişe kıyasla önümüzdeki 10 yılda daha yenilikçi, risk ve fırsatların olacağını ifade etti. Canton, IT çözümlerine yatırım yaparak iş dünyasının devam etmesini sağlamanın da risk olduğunu vurgulayarak, "Bizi zorlayacak başka şeyler de olacak. Değişim dalgasının bir adım önünde olmak gerekiyor" dedi. Gelecek trendlerini öngörebilmenin büyük önem taşıdığını kaydeden Canton, Türkiye'de çok genç bir nüfus bulunduğunu, bu ülkede eğitime ağırlık verilerek geleceğin liderlerine yatırım yapılabileceğini, gelecekte bazı ülkelerin Türkiye'den yetenek bulmaya çalışacağını anlattı.

'UYUM SAĞLA YOKSA ÖLÜRSÜN'
Yeniliklerin artık çok daha hızlı ortaya çıkacağını belirten Canton, "Türk şirketlerinin yüzde 25'i değişime çok dirençli olduğundan gelecekte kalamayacaklar. Bu şirketler ya ortadan kalkacak ya da birleşecek. Dışarıdaki şirketler de Türk piyasasına girecek. Geleceğin haritasını sizlerle belirleyebilecek çok sayıda ortak var. Yenilikçi olun, uyum sağlayın ya da ölün" dedi.