kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
BDDK Başkanı Tevfik Bilgin

BDDK izinsiz faktoring şirketi için uyarı yaptı

23.09.2008
BDDK, "DS Consept Factoring" unvanıyla ilan vererek Türkiye'de para toplayan şirketten zarar görmemeleri için tasarruf sahiplerini uyardı..
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) "DS Consept Factoring" unvanıyla, ilan vererek Türkiye'de para toplayan şirkete karşı tasarruf sahiplerini uyardı. BDDK, izin verilmiş böyle bir factoring şirketi bulunmadığını, üçüncü kişilerin zarar görmemesi için ilgili merciler nezdinde girişimde bulunulduğunu açıkladı. Almanya'da kurulan ve Avrupa'da yaygın bir ağa sahip olduğunu iddia eden DS Consept Factoring ile Türkiye'de aynı unvanla para toplamaya başlayan şirketin bağlantısı araştırılıyor. BDDK, "Ödeme yapılmasını beklediğiniz süre içinde paranızı bankaya yatırarak faizde değerlendirebilirsiniz. Alım tutarı derhal ödenir, paranız değer kaybetmez. Çok uygun şartlarda nakit para akışı ve emniyet" ilanlarıyla ortaya çıkan DS Consept Factoring'i incelemeye aldı. İlk incelemelerde bu unvanda Almanya'da bir şirket tespit edildi. BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada, piyasada DS Concept Factoring unvanlı bir faktoring şirketinin faaliyetlerinden söz edildiği ancak izin verilmiş böyle bir şirketin bulunmadığı bildirildi. Yatırımcıları uyaran BDDK, ilgili merciler nezdinde girişimde bulunulduğunu duyurdu.

İZİN ALMIŞ DEĞİL
BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de faktoring şirketi olarak faaliyet gösterilebilmesi veya yurtdışında kurulu bir faktoring şirketince Türkiye'de şube veya temsilcilik açılabilmesi için 1 Ocak 2006 tarihinden önce Hazine Müsteşarlığı'ndan ve bu tarihten sonra ise yetki BDDK'ya devredildiğinden, BDDK'dan izin alınmasının zorunlu olduğu anımsatıldı. Son zamanlarda bazı basın yayın organlarında DS Concept Factoring unvanlı bir faktoring şirketinin faaliyetlerine ilişkin haber ve değerlendirmelere yer verildiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: "Bununla birlikte, Kurumumuz veya Hazine Müsteşarlığı'nın izniyle kurulmuş veya şube veya temsilcilik açma izni verilmiş DS Concept Factoring unvanlı bir faktoring şirketi bulunmamaktadır. Anılan şirketin izinsiz faktoring faaliyetlerinde bulunmasına ilişkin olarak Kurumumuzca ilgili merciler nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş olmakla birlikte, üçüncü kişilerin zarar görmemesi açısından konunun kamuoyuna duyurulmasında yarar görülmektedir.