kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eruygur'un sağ tarafı felç oldu

Giriş Saati : 24.09.2008 13:34
Güncelleme : 24.09.2008 17:40
Yeni Haber
Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören emekli Orgeneral Şener Eruygur'un sağ tarafının felç olduğu bildirildi. Hastane Beyin ve Sinir Cerahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Savaş Ceylan, sağ tarafının felç olduğunu belirterek, bunun yerleşmiş bir felç olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Kaldığı Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tedavi gördüğü sırada düşerek beyin kanaması geçiren Eruygur'un tedavisi devam ediyor. Dün akşam ameliyat olan Eruygur'un sağ tarafının felç olduğu bildirildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Ceylan, sağ tarafının felçli olduğunu söyledi. Ceylan, sağlık durumu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Çekilen son tomografisinde beynindeki kanamada hacimsel olarak bir artış olmadığını gördük. Ailenin onayı alınarak operasyona karar verildi.

Dün akşam hasta ameliyata alındı. Ameliyat başarılı geçti ve daha sonraki dönemde durumunu gözlemlemek için bir de cihaz konuldu. 3.5 saat süren ameliyat bizim açımızdan başarılı geçti. Ameliyattan sona Eruygur tekrar uyutuldu ve bu sabah uyutulmasına son verildi. Şu anda tablo olarak önceki günlere göre daha iyiye gidiyor. Normal bir insan 15 puan olarak değerlendirilirse Eruygur 9- 10 puan seviyesinde. Yoğun bakımda takip edildiği takdirde hayati tehlikesi devam ediyor demektir. Diğer fonksiyonlarını da takip ediyoruz. Akciğer ve solunum yolları normale dönmesi durumunda yoğun bakımdan normal servise alınacak. Bunun ne kadar süreceği belli değil. Tramvaya bağlı beynin bir bölgesinde felç sözkonusu. Yerleşmiş bir felç olmaması bizim için sevindirici bir durum."

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu ise hastanın burada tedavisine devam edileceğini söyledi. GATA yöneticilerinin tedavi etmek için hazır oldukları yönünde istekte bulunulduğunu belirten Mutlu, transfer sırasında oluşabilecek hasarlara karşı ailesinin burada tedavi görmesini istediğini aktardı.

CİHAN