kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kapadokya'da oteller doldu

Giriş Saati : 24.09.2008 11:13
Güncelleme : 24.09.2008 17:01
Yeni Haber
Ramazan Bayramı tatiline sayılı günler kala Kapadokya'daki turistik tesisler yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Turizmciler, tatilcileri rezervasyon yaptırmadan gelmemeleri konusunda uyardı.

Peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesi, son yıllarda yabancıların yanı sıra yerli turistlerin de gözde tatil merkezi oldu. 9 günlük Ramazan Bayramı tatili için Kapadokya'ya gelmek isteyen tatilciler, haftalar öncesinden bölgedeki otelleri doldurdu. Bölgede yabancı turistlerle birlikte doluluk oranı şimdiden yüzde 100 seviyesine ulaştı.

Açıklamalarda bulunan Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok, özellikle çekilen yerli televizyon dizileri ve tanıtım kampanyalarıyla birlikte Kapadokya bölgesinin son yıllarda yabancı turistlerin yanı sıra Türklerin de gözde tatil merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi. Bölgeye gelen turist sayısında her yıl artış yaşandığını ve 2008 yılının turist sayısı açısından oldukça verimli geçtiğini belirten Tok, bayram tatili için rezervasyonların günler öncesinden tamamlandığını
söyledi.

Rezervasyonları bulunmayan fakat bölgeye gelmek isteyen kişilerin konaklama sorunu yaşayabileceklerine dikkat çeken KAPTİD Başkanı Ahmet Tok, "Bu aylarda Alman turları artıyor. Tur acenteleri bayram tatili süresince bölgeye Alman turist getirecek. Bu nedenle Türk misafirlerimiz için zaten fazlaca bir imkanımız yoktu. Yabancı turistlerden kalan bölüm için ise Türk tur operatörleri rezervasyonlarını yaptırdı. Böylelikle bayrama yüzde 100 dolulukla gireceğiz. Bunun yanı sıra bölgeye gelmek isteyenlerin mutlaka konaklama sorununu çözmesi gerek. Bölgedeki bazı otellerde ve pansiyonlarda yer bulma şansları az da olsa var" dedi.

(İHA)