kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Okyanus Şirketler Grubu Yöneticisi Nusret Argun

Konya'daki 119 ihalenin 'Final'inde 47 gözaltı çıktı

23.09.2008
Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik başlatılan 'Final' kod adlı operasyonda, aralarında şirket yöneticisi Argun'un da bulunduğu 47 kişi gözaltına alındı..
Konya Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik başlattığı operasyonda aralarında şirket yöneticisi Nusret Argun'un da bulunduğu 47 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin Konya, Meram, Akşehir, Bolvadin'de belediyeler, il özel idareleri, hastaneler gibi kamu kurum ve kuruluşlarını temizlik, özel güvenlik, malzeme alımı gibi 119 ayrı ihalesinde usulsüzlük yaptıkları iddia ediliyor. "Final" kod adlı operasyonda gözaltına alınan zanlılar arasında, ADD Konya Şube Başkanı Arif Aytürk, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü M.M., bir yerel gazeteci, 1 tapu kadastro memuru, 2 avukat ve 1 memur da bulunuyor. Operasyon kapsamında, 41 kişi daha aranıyor.

119 İHALEDE USULSÜZLÜK
İhaleye fesat karıştırmak ve çıkar amaçlı suç örgütü kurmakla suçlanan zanlılarla ilgili operasyonun talimatı, Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından verildi. Konya Emniyet Müdürlüğü, 26 Nisan 2008'de Okyanus Şirketler Grubu'nun çeşitli hastanelerden aldığı temizlik, görüntüleme ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı ve çıkar amaçlı suç örgütü kurulduğu gerekçesiyle şirketin binasında, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi ile bazı hastanelerde arama yapmış, bilgisayarlara ve ihale evrakına el koymuştu. O tarihten bu yana belgeler, maliye denetim elemanlarınca incelendi. 5 ay süren incelemede, 119 ayrı ihalede usulsüzlük tespit edildi.

SAVCI DEĞİŞTİ OPERASYON SÜRDÜ
26 Nisan'daki baskının ardından soruşturmayı yürüten savcılığın, zanlılar hakkında telefon dinlenmesine gerek olmadığını belirterek, yeni dinleme kararı vermediği bildirildi. Savcı değişince dinleme ve operasyona kaldığı yerden devam edildi. Final operasyonunda gözaltıların aslında bayramdan sonra yapılması planlanıyordu. Ancak, bazı zanlıların bayram öncesi yurtdışına çıkacakları tespit edilince operasyon öne çekildi. Okyanus Grup; Global Holding, STFA ve Tefirom ortaklığı ile oluşturulan Energaz, Türkiye'de 11 bölgede doğalgaz dağıtımı yapıyor.
Kadir ERCAN-Olcay AYDİLEK/ANKARA - Aliye ÇETİNKAYA/ KONYA
Haberin fotoğrafları