kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber Turu

23.09.2008
Nestle'ye, Paris Camisi'nden helal etiketi
Gıda sektörünün dünya çapındaki markalarından Nestle de ürünlerinde İslam dininin kurallarını ve "Helal" etiketini kullanarak pazar payını artırıyor. Nestle'nin tüm dünyada üretim yapan 480 fabrikasından 75'inde bir İslam dini uzmanı çalışıyor ve ürünlerin "Helal" etiketi için onay veriyor. İslam dininin egemen olduğu coğrafyada satışları yılda 2.4 milyar Euro'ya ulaşan Nestle, öyle ki ürettiği tatlı hamuru için de Paris Camisi'nin İslam Enstitüsü'nden "tatlı hamuru, alkolsüz ve helaldir" etiketini aldı. Nüfusu 5 bin olan İsviçre'nin Soletta kantonunun Wangen bei Olten kasabasında halk, minare dikilmesin protestoları yaparken, kasabanın tatlı fabrikalarında "helal" hamur üretmek durumunda kaldılar. İslam âlemi gıdaya yıllık 500 milyar dolar harcıyor. Yasemin TAŞKIN / ROMA

Volkswagen pick-up Hannover'de vitrinde

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen, 62'nci Hanover Ticari Araçlar Fuarı'nda yılda 100 bin adet satmayı planladığı pickup'ını tanıttı. 2009'un ikinci yarısında Arjantin'de üretime başlayacak konsept pick-up'ın adının Robust veya Taro olması bekleniyor. Platformunu VW Grubu'ndaki diğer modellerden almayan bu pick-up ile VW, Nissan Navara ve Toyoya Hilux'a rakip olmak istiyor. İlk etapta Güney Amerika, Güney Afrika, Avustralya ve Avrupa'da pazara sunulacak VW pick-up'ın konsept versiyonu bir sahil güvenlik arama kurtarma aracı olarak tasarlandı.

Kovulan Hintli işçiler patronlarını öldürdü

Hindistan'da araba parçaları üreten Graziano Transmissioni adlı İtalyan şirketin CEO'su Lalit Kishore Choudhary, kovulan işçiler tarafından fabrikada öldürülünceye kadar dayak yedi. 300'e yakın işçi iki ay önce maaşlarının yükseltilmesini talep edip fabrikayı yağmalamış, daha sonra işten çıkartılmıştı. Polisin açıklamalarına göre işten kovulan 100 kadar işçi Yeni Delhi'de bulunan fabrikaya işlerini geri almak için şirket yöneticisi ile görüşmelerde bulunacaklardı. Fakat işçiler görüşmeler sırasında saldırganlaştı. Önce fabrikanın çalışanlarıyla çatıştı, makinelere zarar verdi ve daha sonra Choudhary'ye demir sopalarla saldırdı. Ancak kovulan işçiler şirket yöneticisini öldürdüklerini inkâr etti.

ABD'deki konut krizi Miami'ye uğramadı
Mortgage devlerinin bir bir battığı, devletin 700 milyar dolarlık kurtarma planı hazırladığı ABD'nin Miami eyaletinde şehir manzaralı bir çatı dairesi 22 milyon dolara satılık. Ünlü Miami plajına bakan bu lüks çatı katı tam 636 metrekare. 6 yatak odası bulunan çatı katı dairenin özel bir asansörü, yüzme havuzu, çalışanlar için özel odaları da bulunuyor. Uzmanlar bu dairenin Miami bölgesindeki en pahalı ev olduğunu da dile getiriyor. Florida bölgesinde yaşanmakta olan krizin de etkisiyle konut fiyatları yüzde 20 oranında gerilerken Miami'deki fiyatlar halen güçlü yapısını korumayı sürdürüyor. Bu bölgede özellikle yabancıların konut satın alması da fiyatların yüksek kalmasında etkili.
Haberin fotoğrafları