kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Meclis yoğun gündemle toplanacak

Giriş Saati : 24.09.2008 11:27
Güncelleme : 24.09.2008 15:39
Yeni Haber
Meclisi, yeni yasama yılının açılışının ardından yoğun bir gündem bekliyor.

23. Dönem 3. yasama yılına, 1 Ekim'de, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmasıyla başlayacak olan Meclis, Ramazan Bayramının ardından yasama çalışmalarına yoğunlaşacak.

TBMM Genel Kurulu, yeni yasama yılına denetim konularıyla girecek. Çalışmalarını tamamlayan Türkçe, Tuzla ve Çevre araştırma komisyonlarının raporları, 7 Ekim Salı günü görüşülmeye başlanacak. Genel Kurulda, 8 Ekim Çarşamba günü ise Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyon için Hükümete verilen yetkinin, 17 Ekim 2008 tarihinden itibaren 1 yıl uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek.

Genel Kurulda uzun süreden beri bekleyen Türkiye ile bazı ülkeler arasında çeşitli konularda işbirliği yapılmasını öngören uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair 25 yasa tasarısı da ilk hafta içinde ele alınacak. Gruplar arasında 25 tasarının öncelikli olarak görüşülmesi konusunda uzlaşma sağlandı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade ettiği Elektronik Haberleşme Kanunu, iade gerekçeleri dikkate alınarak görüşülecek.

Üniversitelerle ilişiği kesilen öğrencilere yeni bir hak tanıyan öğrenci affı, mayınların Temizlenmesi, otoyolların özelleştirilmesi, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) talebi doğrultusunda seçim işleriyle ilgili alımların Kamu İhale Kanunu kapsamında çıkarılmasını öngören yasal düzenlemelerin de Ekim ayı içinde yasalaştırılması planlanıyor.

Ayrıca, Ulusal Program içinde yer alan bazı konularla ilgili yasal düzenlemelerin de 2009 yılı bütçesi öncesinde Meclis'ten geçirilmesi öngörülüyor.

AA