kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eczacılardan Başbakan'a mektup

Giriş Saati : 24.09.2008 14:27
Güncelleme : 24.09.2008 17:55
Yeni Haber
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, 2008 İlaç protokolüne ek olarak 10 Eylül tarihinde imzalanan protokol ile 1 Eylülden geçerli olarak yüzde 4'ten, yüzde 11'e çıkan kamu kurum ıskontolarından doğan eczacı zararına boyun eğmeyeceklerini belirterek, konuya ilişkin şikayetlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupla bildirdi.

TEİS Başkanı Nurten Saydan, yaptığı açıklamada, Başbakan'a bir mektup yazdıklarını belirterek "Başbakan'a, kamu kurum ıskontolarındaki eczacı zararının önlenmesi ve firmalarca telafi edilmesi için ivedilikle bir yasal düzenleme yapılmasını sağlayarak, bu ülkenin eczacılarına sahip çıkın" talebinde bulunduklarını ifade etti. TEİS Başkanı Saydan, protokolün eczacıların mağduriyetini gidermediğine dikkat çektiği mektupta şunları söyledi:

"İlaç firmalarının, Kamu Kurum ıskontosu uygulaması sayesinde eczacılarımız üzerinden elde ettikleri haksız kazançları devam etmektedir. Türk Eczacıları Birliği ile SGK'nın eczacı kamuoyunun bilgisi dışında 10 Eylül 2008 tarihinde imzalamış olduğu ek protokol eczacı kamuoyunun beklentilerinin aksine kamu kurum ıskontosu sorununu çözme amacından çok uzak olup eczacı kamuoyunun çok büyük tepkisine neden olmuştur. Zira; soruna çözüm değil erteleme getirilmektedir.Ek protokol ile 1 Eylülden geçerli olarak yüzde 4 'ten yüzde 11' e çıkan kamu kurum ıskontolarından doğan eczacı zararına seyirci kalınmaktadır. Kepenk kapatmamak için adeta savaş veren eczacıları koruyan yasal bir düzenleme olmadığı için biz eczacıların kamu kurum ıskontolarından doğan zararlarının karşılanmaması kabul edilebilir bir durum değildir. Ülkemizde akla gelebilecek her konuda binlerce yasal düzenleme mevcutken ilaç firmalarının yapmış oldukları kamu kurum ıskontosu uygulamasında firmaları bağlayan, onlara yaptırım yükleyen hiçbir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Eczacılar olarak bizlerin; Kamu kurum ıskontolarındaki katlanarak artan zararımızın zamana yayılarak kabul ettirilmesine, kanıksanmasının sağlanmaya çalışılmasına ve zararımızın kalıcılaştırılmasına boyun eğmemiz söz konusu değildir. Bizler; bile bile mesleğimizin kötüye gitmesine ve kepenklerin kapatılmasına seyirci kalmak istemiyoruz. Bu yüzden sizden isteğimiz; Kamu kurum ıskontolarındaki eczacı zararının önlenmesi ve firmalarca telafi edilmesi için ivedilikle bir yasal düzenleme yapılmasını sağlayarak, bu ülkenin eczacılarına sahip çıkmanızdır."

ANKA