kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Günay'ın işletmesini devralan Vahit Yıldız, Ardahanlı üç erkek kardeşin ortancası... 18 yıldır bu işin içinde. Ağabeyi Peyzaj Restaurant'ı, kardeşi Balık Noktası'nı işletiyor. Vahit Yıldız ise şimdiye kadar 'Nanna'yla ilgileniyordu.

Günay geri dönüyor gazino devri başlıyor

ASLI ÖRNEK
18.09.2008
Gazinoların 'son kalesi' Günay, küllerinden doğuyor. Hem de 'ultra-lüks bir Maksim' olarak. Üstelik Bülent Ersoy, "Elimi taşın altına koyacağım" demiş, sahne almayı kabul etmiş..
Gece hayatının son 30 yılına damgasını vuran Günay Restaurant; Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Sibel Can ve Ebru Gündeş gibi isimleri sahnesinde ağırladığı halde maddi darboğazdan çıkamayınca kapısına kilit vurmuş; gazino devri de kapanmıştı. Aradan 2 yıl geçtikten sonra yıkılmak üzere olan mekanı; Peyzaj, Nanna ve Balık Noktası'nın işletmecilerinden Vahit Yıldız satın aldı. Ve Günay, hayata dündü. Baştan aşağı yenilendi, son teknolojiyle donatıldı. 18 Ekim'de de kapılarını açacak. Hem de büyük bir sürpriz sanatçıyla...

BU ARENAYA ÇIKSINLAR
Gazino kültürünü diriltmekte kararlı olan işletmeci Vahit Yıldız, Günay'ın değişen yüzünü ve getirecekleri yenilikleri anlattı:

* Günay'ı almak sizin için bir risk taşımıyor mu?
Zaten büyük bir grubuz ve bu sektörün içindeyiz. Günay da, iyi ve İstanbul çapında, şık bir marka. Burası Maksim'den sonraki tek kale... Günay'ın bize, bizim de Günay'a faydalı olabileceğimizi düşünerek, böyle bir işe girdik.

* Ne tür yenilikler yaptınız?
Eski Maksim'i düşünün... Yemekli bir gece kulübü olan eski Günay'ı düşünün. Lüks bir lokantada insanların yemek yediğini düşünün. İşte böyle bir karışım olacak. Günay sabit çizgilerde ilerlemeyecek.

* Ünlülerden beklentiniz?
Gazino sektörü boğulmak üzere ve biz can simidiyle onu kurtarmaya çalışıyoruz. Ama herkesin de bir yanından tutması lazım. Bazı sanatçı dostlar alkollü yerlerde sahne almak istemediklerini söylüyor. Halbuki bir çoğu eğlence ortamıyla var oldu. Bence en iyi sınav yeri burası. İyi bir dinleyicileri varsa, kendilerini en iyi sınayacakları yer burası. Yoksa herkes festivallerde sahne alır. Konserlerin müşteri problemi yok ki! Fakat burası bir arena.

* Tutmazsa ne yapacaksınız?
Tutması için sonuna kadar uğraşacağız. Zaten kendimize göre bir müşteri portföyümüz var. Diğer kurumlarımızdan da tecrübemiz olduğu için burasının bize çok zor geleceğini düşünmüyoruz.

HESAP 150-600 YTL ARASI
* Ya mönüdeki değişiklikler?
Fransız ağırlıklı dünya mutfağı olacak. Önemli bir konuğunuz gelirse mutfak şefimiz bizzat siparişinizi alacak. Fiyatlar sabit olacak. Mekandan ekstra ücret ödeyerek ayrılmayacaksınız. 200 YTL'ye anlaştıysanız; mönüde ne varsa onu seçmekte özgür olacaksınız.

* Günay'da bir gece geçirmek isteyenler ortalama ne kadar ödeyecek?
150 ile 600 YTL arasında... Kadrosuna, sanatçısına göre değişecek. Daha önce Sezen Aksu konseri bin YTL'ye kadar çıkmıştı. Biz hiçbir zaman bin YTL'lik programlar yapmayı düşünmüyoruz. Konuştuğumuz her sanatçıya bunu söylüyoruz. 'Siz de fedakarlık yapın ve bu sistem yaşasın' diyoruz.

* Kadınlar matinesi olacak mı?
Tabii. Gazino kültüründe bu şart. Burası sahnesi zengileşmiş bir mekan olacak. Şık insanların geldiği, iyi sanatçıların çıktığı bir yer olacak. Ayrıca, ne kadar iyi dekorasyon yaparsak yapalım, en iyi dekor insandır. Sadece cebinde çok parası olan değil, orta sınıfın üstünde olan insanlar da gelecek. Giyimi düzgün hanımlarla beyefendileri ağırlamaktan şeref duyacağız.

SEZEN DE, IGLESIAS DA...
* Sezen Aksu tekrar çıkacak mı? Teklif götürdünüz mü?
Çıkabilir tabii ki. Sezen Aksu ile çalışmak bizi onurlandırır. Şeref duyarız. Tabii ki Sezen Aksu'nun gazino ortamına sahip çıkmasını bekliyoruz. Yerli-yabancı karışık çalışacağız. Al Bano, Romina Power, Enrique Iglesias, Julio Iglesias gibi yemekli müşteriye hitap edecek kişiler olacak.

* Günay Tuncel de Kuruçeşme'de aynı adla bir yer açtı. İsim değiştirme düşünceniz var mı?
Şu an için düşünmüyoruz. Sonuçta biz Günay markası için buraya geldik. Kuruçeşme Günay, biz burayı devralmadan önce açılmıştı. İnşallah hayırlı olur. Bize zarar verebileceğini düşünmüyorum. Ama bizim ona faydamız olur. Zaten Günay Bey'in açtığı yer balık lokantası. Anlaşma sağladık, aramızda problem yok.
Haberin fotoğrafları