kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Eşini inanılmaz bir şekilde kaybeden Suna Esen ve çocukları gözyaşlarına hâkim olamadı. Sinir krizleri geçiren aile üyeleri, İsmail Esen'e yardım etmek istediklerini, ancak akıntının çok güçlü olduğunu anlattı. İsmail Esen'in cesedi uzun araştırmalar sonucu evin 1 kilometre uzağında dere yatağında bulundu.

Şikâyet ettiği derede boğuldu

Barış SÖZAL- Yalçın BEL SABAH
19.09.2008
Yağmurda rögar temizlerken boğulan İsmail Esen 4 yıl önce belediyeye dere yatağını kaydırmanın riskli olduğunu yazmıştı..
İstanbul'da önceki gece ani bastıran yağmurda, Sultanbeyli Mehmet Akif mahallesinde tek katlı evinin bahçesi gölete dönen 7 çocuk babası İsmail Esen (59), evini su basmaması için rögar çukurunu temizlemek istedi. Esen, saat 23.00 sıralarında elinde bastonla göğüs hizasına kadar suya girdi. Bu sırada kanalın suyu hızla çekmesi sonucu girdap oluştu. Esen, ailesinin gözleri önünde kayboldu. İtfaiye ve belediye ekipleri 5 kilometre mesafedeki bütün rögar kapaklarını açtı. Esen'in cesedi uzun süren çalışmalar sonunda 1 kilometre uzaktaki dere yatağından çıktı.

BELEDİYE: BİZİ ARASAYDI
Esen'in yakınları her şiddetli yağmurda mağdur olduklarını ve tedbir alınması için İsmail Esen'in 2004'te Sultanbeyli Belediyesi'ne dilekçe verdiğini söyledi. Esen dilekçesinde dere yatağının 2003'te kendi arsasına 25 metre kaydırıldığını, bu nedenle bahçe duvarlarının yıkıldığını ve büyük risk yaşadıklarını anlattığı öğrenildi. Bölgede 23 dere yatağı olduğunu bildiren Sultanbeyli Belediye Başkanı Alattin Ersoy "İsmail Bey ahırını kurtarmak için kapağı kaldırmış. Bizi arasaydı 15 dakikada müdahale ederdik" dedi.
Haberin fotoğrafları