kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD Afganistan'da sivilleri öldürmesine üzgün

Giriş Saati : 17.09.2008 13:21
Güncelleme : 17.09.2008 17:33
Yeni Haber
Savunma Bakanı Robert Gates, ABD hava saldırılarında Afganistan'da sivillerişn ölmesine üzüldüğünü söyledi. Gates, bundan sonra daha dikkatli olacakları taahhüdünde bulundu.

Afganistan'a yaptığı ziyarette Devlet Başkanı Hamid Karzai ve diğer üst düzey yetkililerle yaptığı görüşmelerden sonra bir basın toplantısında konuşan Amerikalı Bakan, "Koalisyon hava saldırılarında masum insanların ölmelerinden dolayı tüm Afganlara samimi taziyelerimi ve şahsi üzüntülerimi iletiyorum" dedi. Hava saldırılarında olağanüstü önlemler aldıklarını iddia eden Gates, "Daha da sıkı çalışmamız gerektiği görülüyor" şeklinde konuştu.

Afganistan'daki yabancı kuvvetlerin komutanı General David McKiernan da Afganistan'da yeterli sayıda asker olmamasından dolayı hava saldırılarına ağırlık vermek zorunda kaldıklarını, bunun da sivil can kayıplarını arttırdığını söyledi. Afganistan'da ABD hava saldırılarında son senelerde büyük artış olurken, hükümet ve halkın sabrı taşma noktasına geldi.

En büyük sivil can kaybı, ABD'nin 22 Ağustos'ta bir Afgan köyüne yaptığı hava saldırısında meydana geldi. Saldırıda aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun olduğu 90 sivil öldü. ABD önceleri sivil ölümleriyle ilgili olarak çok eksik rakam vermiş, fakat saldırıyla ilgili görüntülerin ortaya çıkmasıyla yeni bir soruşturma başlatmak zorunda kalmıştı.

İHA