kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yemen'deki saldırıyı dinci bir grup üstlendi

Giriş Saati : 17.09.2008 10:50
Güncelleme : 17.09.2008 17:33
Yeni Haber
Yemen'in başkenti Sana'daki Amerikan büyük elçiliğini hedef alan saldırının sorumluluğunu, kendilerini "Yemen'deki İslami Cihad" olarak tanıtan dinci bir grup üstlendi.

El Arabaya televizyonuna göre, Yemen Devlet Başkanından hapiste olan üyelerinin salıverilmesini isteyen grup, İngiltere, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin Anadaki diplomatik temsilciliklerini hedef alma tehdidinde de bulundu.

6'SI ASKER 14 KİŞİ ÖLDÜ

Yemen'in başkenti Sana'da bulunan Amerikan elçiliğine düzenlenen saldırıda en az 14 kişinin öldüğü bildirildi. Yemenli bir güvenlik yetkilisi, saldırıda 6 Yemen askerinin öldüğünü, 3 askerin de yaralandığını söyledi. Ölü sayısının 14 olduğunu belirten yetkili, bu rakamın daha da artabileceğini kaydetti.

Saldırıda ölen diğer 8 kişiden dördünün saldırgan, dördünün ise orada geçmekte olan siviller olduğu belirtildi. Ölen dört sivilden birinin, Hint asıllı bir kadın olduğu kaydedildi.

El Arabiye televizyonu, saldırıyı "Yemen İslami Cihad" örgütü adlı bir grubun üslendiğini duyurmuş, örgütün Körfez bölgesinde yeni saldırılar düzenleme tehdidinde de bulunduğunu ve Yemen Cumhurbaşkanı'ndan, hapiste bulunan bazı örgüt üyelerinin serbest bırakılmasını istediğini kaydetmişti.

Öte yandan Amerikan elçiliğinden bir yetkili, komplekse bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda elçilik çalışanlarının zarar görmediğini söyledi.

Yemen'in başkenti Sana'da Amerikan Büyükelçiliği binası yakınında patlamalar meydana gelmişti. Görgü tanıkları, sıkı korunan elçiliğin bulunduğu yerde iki patlama meydana geldiğini ve ardından silah sesi duyduklarını aktarırken, ilk patlamaya bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırının sebep olduğunu belirtmişlerdi. İkinci bir araçta ise silahlı kişiler olduğu ve elçilik korumalarıyla silahlı çatışma yaşandığı aktarılmıştı.

AJANSLAR