kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cihatın yeni silahı ateş ve su

16.09.2008
Aşırı radikal İslami gruplar saldırıları için yeni 'yöntemlere' yöneldi. Güvenlik güçlerinin kontrolünü zorlaştıran yeni yöntemler; orman yangını ve su şebekesine zehir karıştırılması..
İLİŞKİLİ HABERLER
Cihatın yeni silahı ateş ve su
Tüm dünya geçtiğimiz hafta ABD'yi bundan tam 7 yıl önce hedef alan 11 Eylül saldırılarının yıldönümüne kilitlendi... Radikal İslami örgütlerin Avrupa, Amerika ve Avustralya'da arka arkaya büyük saldırı hazırlığında olduğu kaydedildi... Jamestow Foundation isimli terör eylemleri üzerinde araştırmalar yapan bir kuruluş, radikal İslamcı grupların içme suyu şebekesine zehir karıştırarak ya da ormanlık alanları yakarak terör eylemi gerçekleştirme hazırlığı içinde olduğunu açıkladı.

METOT TARTIŞMASI
İnternetteki İslami tartışma forumlarını izleyen The Jamestown Foundatıon adlı kuruluş bir grup radikal İslamcının El İhlas adındaki tartışma forumlarında terör eylemi gerçekleştirmek için alternatif metotları tartıştıklarını belirterek son dönemde forumda yer alan tartışma tutanaklarını yayınladı.

SİYANÜR VE TALYUM
Bu tutanaklarda cihatçıların en çok üzerinde durduğu iki metot içme suyuna zehir karıştırmak ve dev yangınlar çıkarmak oldu... Sitede siyanür ve talyum gibi maddelerin çok sayıda insanın zehirlenmesi amacıyla kullanılabileceğini yazıyor. Bu şekilde patlayıcılara para harcamadan ya da çok büyük risk almadan büyük saldırılar planlamanın ve dünyanın birçok yerinde "acı çeken Müslümanların" seslerinin dünyaya duyurulmasının mümkün olabileceğine dikkat çekiliyor... Orman yangınlarıyla turizmin, orman endüstrisinin baltalanabileceği ve birçok ülkenin ekonomisinin felce uğratılabileceğine dikkat çekiliyor... Son dönemde dünyanın birçok farklı ülkesinde birçok terör hücresi çökertildi.