kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Silahlı kuvvetlerin geleceği hakkında karamsar rapor

Giriş Saati : 17.09.2008 15:05
Güncelleme : 17.09.2008 17:34
Yeni Haber
İngiltere'de, bütçe yetersizliği ve ağır çalışma koşulları gibi nedenlerden dolayı silahlı kuvvetlerin geleceği hakkında karamsar bir tablo çizildi.

Ulusal Savunma Derneğine mensup, aralarında general ve amirallerin bulunduğu bir grup eski komutan ve akademisyen tarafından hazırlanan ''Savunma Alanında Krizin Aşılması'' başlıklı raporda, sadece geçen bir yıllık süre içinde silahlı kuvvetlerden istifa yoluyla ayrılan personel sayısının 20 bini aştığı belirtildi.

Raporda, halen 12 bin askerin Afganistan ve Irak cephelerinde bulunduğu, bu durumun da askerin üzerindeki baskıyı ve ekipman eksikliğini artırdığı kaydedildi.

Siyasilere silahlı kuvvetlerin bütçesinin artırılması çağrısında bulunulan raporda, halen 34 milyar sterlin (yaklaşık 60 milyar YTL) civarında olan bütçenin en az 50 milyar sterline çıkarılması istendi.

Derneğin başkanı olan, İngiltere'nin savaş dönemi lideri Winston Churchill'in aynı adı taşıyan torunu, ''Ulusal çıkarlarımız, siyasi partilerin bu duruma bütün kalpleriyle el koymalarını gerektiriyor. Ordumuz rehabilite edilmeli ve savunmamızın eksikleri hızla giderilmeli. Bu noktada kimsenin parti politikası yapma lüksü kalmamıştır'' dedi.

Silahlı kuvvetler bütçesinin 1930'lu yıllardan bu yana en düşük seviyeye düştüğüne işaret eden Churchill, bu durumun İngiltere'yi savunma açısından büyük zaafa uğratacağını savundu.

Bu arada, Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçları da, silahlı kuvvetlerdeki personelin moralinin son derece düşük olduğuna işaret etti. Araştırma sonuçları, deniz, hava ve kara kuvvetlerinde görev yapan personelin yarıya yakınının gündeminde ordudan ayrılmanın bulunduğunu ortaya koydu.