kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bir Robin Hood da İspanya'dan

Giriş Saati : 17.09.2008 16:49
Güncelleme : 17.09.2008 17:33
Yeni Haber
İspanya'nın Barselona kentinde bir küreselleşme karşıtı, "Kriz" adlı ücretsiz dağıttığı dergisini finanse etmek için "kendilerinden çalan" bankalardan yaklaşık yarım milyon Avro "çaldı".

El Mundo gazetesinin haberine göre, Enric Duran isimli 32 yaşındaki küreselleşme karşıtı, bugün Katalonya'da gönüllüler tarafından 200 bin adet dağıtılan dergisinde, 39 bankadan toplam 492 bin Avro tutan 68 tüketici kredisini nasıl "çaldığını" anlattı.

Gazete, bu "Robin Hood"a yakın kaynaklara dayanarak, maruz kalacağı adli kovuşturmanın bilincinde olan Enric Duran'ın ülkeyi terk ettiğini yazdı.

Küreselleşme karşıtı eylemci, dergisinde, "Bizden çalınan 492 bin Avro'yu, bu durumu kınamak ve alternatif bir toplum inşa etmek için çaldım" derken, İspanya'yı birkaç aydır sarsan ekonomik krizde ayakta kalabilmek için bazı öneriler sunuyor.

Bankaların sistemini ve kredi verme şekillerini iyice inceledikten sonra 2006 ilkbaharında, otomobil kredisi, hayali bir şirket için görsel işitsel malzeme temini için kredi ve apartman dairesi yenileme kredisi gibi değişik taleplerle bankalara müracaat ettiğini dergisinde anlatan Duran, "Bankaların istediğim parayı vermeleri için bir meslek ve yüksek bir maaş uyduruyordum. Bir baskı makinesi, bir fotokopi makinesi, makas ve yapıştırıcıyla harika iş çıkarıyordum" diye konuştu.

Küreselleşme karşıtı Enric Duran, bankaları dolandırmasını "yeni bir sivil itaatsizlik biçimi" olarak tanımlarken, "çaldığı" paraların 360 bin Avro'sunu dergisinin yegane sayısı için, geri kalanını da komisyon, noter ve vergi gibi diğer masraflar için kullandığını belirtti.

AA