kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Müslümanları ayağa kaldıran bilgisayar oyunu

Giriş Saati : 17.09.2008 12:00
Güncelleme : 17.09.2008 17:34
Yeni Haber
"Müslüman Katliamı" adı altında hızla yayılan bilgisayar oyununa karşı tepkiler çığ gibi büyüyor. İngiltere'de yaşayan Müslümanlar, kutsal Ramazan ayında ortaya çıkan bu oyunu şiddetle kınadıklarını ifade ediyor. Respect Partisi Milletvekili, yazar ve talkshow sunucusu George Galloway, İngiltere'de Müslümanlara karşı yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi verdi.

"Modern dinlerin katliamı oyunu" diye tanımlanan ve "Müslüman Katliamı" şeklinde bilinen bilgisayar oyunu hızla yayılmaya devam ediyor. Şiddet unsurları içeren oyuna ise tepkiler yağıyor.

Ne kadar fazla Müslüman öldürülürse o kadar fazla puana ulaşılan oyunda son aşamada ise Allah'ın öldürülmesi isteniyor. Avusturya doğumlu 22 yaşındaki Eric Vaughn isimli bir şahıs tarafından dizayn edilen oyun, internet üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Vaughn, oyunculara hitaben yaptığı açıklamada şu uyarıda bulunuyor, "Dünyanın en tehlikeli silahlarıyla dolu cephanelikle Müslümanların kökünü kazıyın!" 1980'lerde kaydedilen görüntü ve fotoğrafların montajlanması ile başlayan oyunda, George Bush'un İslam dinine ve Hz. Muhammed'e karşı iftiraları yer alıyor. Oyunda Müslümanları temsil eden karakterlerin tamamı terörist gibi gösteriliyor ve ardından paraşütlerle Amerikan bayrağı taşıyan askerler iniyor. Oyunun senaryosuna göre ABD, İslam ve Müslümanlara karşı savaş başlatıyor. Oyuncunun amacı da bu senaryo gereği
ABD ordusundan biri olarak makineli tüfekler ve roket atarlar ile Ortadoğu'daki Müslümanları öldürmek. Ne kadar fazla Müslüman öldürülürse puan o kadar fazlalaşıyor. Oyunun sonunda ise Hz. Muhammed ve ondan sonra da Allah hedef seçiliyor.

İnternet ortamında "Sigvatr" rumuzu (nickname) ile bilinen Mr. Vaughn, oyunu eğlence olarak tanımlıyor. Oyunun internet sitesindeki foruma görüşlerini yazan Mr. Vaughn, "Sürekli olarak bunun ne kadar saldırgan ve ne kadar tedirgin edici olduğunu şikayet edip durmayın. Nihayetinde bu Arapları havaya uçurduğunuz bir oyun. Bunu nasıl tarif ederim bilmiyorum ama sanırım ana fikir şu, bu oyunu oymayı seviyorum ve bundan zevk alıyorum" ifadelerini kullandı.

İskoç politikacı, Respect Partisi Milletvekili, yazar ve talkshow sunucusu George Galloway, İngiltere'de Müslümanlara karşı yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Galloway, "Müslümanlar artık yalnız gerçek yaşamda değil, Batılıların eğlence dünyasında da katliama uğruyor. Müslümanları katletmek amacı taşıyan bir oyun, internet ortamından ücretsiz olarak indirilebiliyor. Müslüman Katliamı adı taşıyan bu oyun, Afganistan, Filistin, Irak, Lübnan ve dünyanın diğer birçok yerinde yaşayan Müslümanları hedef alıyor. Ancak bu noktada bir çifte standart yaşanıyor. Benzer bir durum Hıristiyan ya da Yahudi dinine yönelik olarak hazırlanmış olsaydı, Batı dünyası durum farklı olurdu. Hıristiyan veya Yahudi Katliamı adı altında bir oyun hazırlanmış olsaydı, bu gazetelerin birinci sayfasından, televizyon kanallarının ana haber bültenlerinden hiç düşmezdi. Ancak Batılılar bu konuda bir Müslüman'ın kanının, bir Batılının kanından daha ucuz olduğu görüşlerini tekrarladılar. Bunun için bu durumu İngiliz medyasında gösterebilmek için gayret sarf ediyoruz. Niçin hiç kimse Müslümanlara karşı yapılan bu çirkin saldırıyı protesto etmiyor?" diye konuştu.

Bu arada Galloway, yaklaşık 2 hafta önce yaşandığı belirtilen bir olayla ilgili çok ciddi bir iddiada bulundu. Galloway, "Dünyaca ünlü bir fotoğrafçı arkadaşım ki, Vladimir Putin'den George Bush ve Baba Bush'a kadar herkesi iyi tanır, bana bir olay anlattı. Eski ABD Başkanı George Bush'u ziyaret etmeye gittiğini söyleyen arkadaşım, daha sonra Bush'un birkaç kare fotoğrafını çekmiş. Sonrasında ise Bush, birkaç kadeh bir şeyler içmek isteyip, istemediğini bu sırada da rahatlamak için bilgisayar oyunu oynayabileceklerini söylemiş. Daha sonra Bush'un yardımcıları, dev bir ekran hazırlayıp, ışıkları söndürmüşler. Onunla birlikte davetli olarak mekanda bulunanlar oyuncak silahlar verilmiş ve oyun başlamış. Ekranda görünen oyun, Müslümanların hedef olarak göründüğü bu oyundan başkası da değilmiş. Yani bu oyun ABD'nin eski Başkanı George Bush tarafından, şimdiki ABD Başkanı George W. Bush'un babası tarafından oynanıyor ve oynatılıyor. Yani bu durumda Batılı küçük çocukların Müslüman Katliamı oyununu oynamaları beni hiç de şaşırtmıyor. Çünkü Batılıların bu çerçevede bir mantığı var" dedi. Bu arada Galloway, Parlamento'nun açılması ile birlikte konuyu oraya taşıyacağını ve bakanlara, söz konusu oyunun yayınlandığı internet sitesinin kapatılması çağrısında bulunacağını dile getirdi.

Galloway, 1990'lar ve 2000'lerin başında Irak'a uygulanan ekonomik yaptırımlara karşı çıkışı ile tanınmış ve 1994 ile 2002'de bu ülkeye ziyaret düzenlemişti.

İslam Dini ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Massoud Shajareh ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Büyük bir şok içerisindeyiz. Böyle bir durumun açıkça, göz göre göre halka ulaştırılması ve Müslümanları öldürmeleri istenmesi, kabul edilemez.

Böylesine bir olay Yahudi ya da Hıristiyanlara yönelik olmuş olsaydı, hükümet bunu yasaklamak için elinden geleni yapardı. Ancak şuan sessiz bir destek var. Bu oyun ve diğer programlar bize, Avrupalıların yeterince hazır olduklarında etnik temizlik ve soykırım yapmaya ne kadar da yatkın olduklarını gösteriyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan Massoud, oyunun yayınlandığı sitenin kapatılması için gerekli mercilere başvuruda bulunduklarını ancak bunun sonucunda hayal kırıklığına uğrandığını belirtti. Stajyer Avukat Beena Faradi ise, "Çok üzgünüm. Bu durum bir çifte standardın var olduğunu gösteriyor. Böylesine bir durum başka bir ülkede yaşanmış olsaydı, bu kabul edilemezdi" dedi.