kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"ABD Gürcistan'ı İran'a saldırmak için kullanacak."

Giriş Saati : 17.09.2008 17:05
Güncelleme : 17.09.2008 17:34
Yeni Haber
Rusya NATO daimi temsilcisi Dmitri Rogozin, ABD'nin Gürcistan'ın üslerini kullanarak İran'a saldırmayı planladığını iddia etti. Rogozin, ABD'nin Gürcü üslerini onarmak için hemen harekete geçmesini buna gerekçe gösterdi.

Rogozin, ABD'nin Gürcistan üzerinden İran'a saldırması durumunda Tahran'ın buna karşılık vereceğinden emin olduğunu, bu durumda Tiflis'e sadece acıyacağını söyledi. Brüksel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Rogozin, "Bu ABD'nin Saakaşvili rejimine verdiği desteğin nedeni. ABD Gürcistan topraklarında aktif askeri çalışma yapıyor. Gürcü yönetimi ülkesini bir savaş oyununa kurban etmeye hazır." dedi.

İran'ın nükleer programı nedeni ile yaptırım için mücadele eden ABD ve İsrail'i her defasında askeri çözümün de masada olduğunu hatırlatıyor. Tahran sivil amaçlı nükleer çalışmalarda bulunduğunu savunarak, kendilerine herhangi bir saldırı olması durumunda sert bir şekilde karşılık verecekleri uyarısı yapıyor.

Diğer taraftan Rogozin ABD gemilerinin Karadeniz'den ayrılıncaya kadar Rus savaş gemilerinin de Abhazya sahillerinde kalmaya devam edeceğini kaydetti. Rusya istihbarat servisi bölgede bulunan ABD savaş gemilerinin Rusya'nın Karadeniz Donaması ile ilgili istihbari bilgi topladığını savunuyor. Bir başka iddiaya göre de bölgede kurulacak yeni üsler için incelemeler yapılıyor.

CİHAN