kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Basbuğ mesajları

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
17.09.2008
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, üslup farkını dün bir kez daha ortaya koydu. Gazetecilerle bir araya gelen Başbuğ, 28 Şubat'tan Ergenekon'a, terörle mücadeleden tezkere hazırlığına, Kafkas savaşından Montrö'ye geniş yelpazede 3.5 saat boyunca açıklamalarda bulundu..
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve Ankara temsilcileri ile yaptığı toplantıda, 2 yıl boyunca izleyeceği yol haritasını çizdi. 3.5 saat süren toplantıda 28 Şubat sürecinden Kandıra Cezaevi'nde emekli orgenerallerin ziyaretine, terörle mücadeleden tezkere hazırlığına, Kafkaslar'daki savaştan Montrö'ye kadar geniş yelpazede açıklamalarda bulunan Org. Başbuğ, aynı zamanda kriterlerini ortaya koydu. Başbuğ'un toplantısında ilkler yaşandı. Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığı'nı tuğgeneral seviyesine çıkaran Başbuğ, yeni iletişim stratejisini de gösterdi. Uzun aradan sonra ilk kez Star, Yeni Şafak ve Kanal 24'ün yöneticileri de Genelkurmay'a girdi. Başbuğ, medyayla ilgili şu mesajları verdi.

* MEDYA İLE DİYALOG: Medyanın kamu görevi yaptığını düşünmekteyiz. Halkın olayları ve gerçekleri öğrenmesine yardımcı olmak çok önemli bir görev. Kurum olarak medyanın görevini yerine getirmesinde bizim de yardımcı olmamız lazım. Karşılıklı anlayışa ve samimiyete dayalı bir diyaloga ihtiyacımız var.

* YENİ STRATEJİ: 1- 26 Eylül saat 11.00'de haftalık basın toplantısı faaliyetine başlayacağız. Her hafta rutin şekilde yapacağız. Savunma muhabirleri yeni dönemde ön plana çıkacak. 2- İletişim Dairesi'nde 24 saat ulaşılacak bir kanal açıyoruz. 24 saat, nöbetçi sistemi gibi arandığı zaman size cevap verecek.

* YETİŞMİŞ PERSONEL SIKINTISI: 1984'ten beri Türkiye bölücü terörle mücadele içinde. Peki "savunma-güvenlik" alanında ne kadar yetişmiş personelimiz var? Yetişmiş adam deyince uluslararası boyutta değer kazanmış kişiyi kastediyoruz. Örneğin, General Petraus bugün Irak'tan ayrılıyor. Danışmanı Avustralyalı bir emekli yarbay.

* AKREDİTASYON ÖLÇÜTÜ: Bir açılım yaptık. Bu konuda prensiplerimiz yok. Akreditasyon kriteri koyma durumunda değiliz. Gerek de yok. Kriter basın meslek ilkeleri. O ilkelere uyulsa ne bir kişinin ne de kurumun sorunu olur. Kurumsal temasta bulunacağız. Kişisel ilişki yok.

* YORUMDAN HABER ÜRETİLMESİN: Teyit ihtiyacı duyuyorsanız açın sorun. Amacımız otokontrol değil, yardımcı olmak. Ondan sonrası size bağlı. Eksik bilgiye dayalı haberler sorunlara neden oluyor. En çok rahatsız olduğumuz konu (kusura bakmayın meslek alanınıza giriyoruz) yorumdan haber yapmak.

* MESLEK İLKELERİ VE ERGENEKON: Kişileri kurumları eleştiri sınırları ötesinde aşağılayan, küçük düşüren yayın yapılamaz. Gazetecilik olanakları içinde olan konular soruşturulmaksızın yayımlanamaz. Suçlu olduğu yargı kararları ile belirlenmedikçe kimse suçlu ilan edilemez. Bunu ben söylemiyorum. Basın meslek ilkeleri söylüyor.

* BİLDİRİ SAYISI AZALACAK: TSK internet sitesini bilgilendirme amacıyla daha yoğun kullanacağız. Basın bildirilerinin adedini azaltmayı, diğer iletişim olanaklarını kullanmayı düşünüyoruz. Orgeneral Başbuğ'un medya ile buluşmasına Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Genel Sekreter Tümgeneral Ferit Güler ve İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak eşlik etti. Toplantıda Genelkurmay'ın 24 saat iletişim kanalının bilgileri de verildi. Telefon numarası 0 312 -402 10 36. e-posta adresi: gnkur@tsk.mil.tr