kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

70 bin euro'ya rezidans

Giriş Saati : 17.09.2008 14:53
Güncelleme : 17.09.2008 17:04
Yeni Haber
100 metrekare rezidans dairesine 70 bin euro'ya sahip olmak mümkün... ..
İstanbul'da başlayan rezidans modası Trakya ve Anadolu'ya da sıçradı. İstanbul'un birçok semtinin yanı sıra Çorlu, Bursa, İzmit, Konya ve Kahramanmaraş gibi şehirlerde de yeni rezidans projeleri yükseliyor...


Para dergisinin haberine göre, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde başlayan rezidans trendi hızla Anadolu ve Trakya'ya yayılıyor. Yine de İstanbul'un rezidans açısından doymuş olduğu söylenemez. Levent, Kozyatağı, Caddebostan, Erenköy, Şerifali, Kartal, Bayramoğlu, Dudulu gibi semtlerinde yeni rezidans projeleri yükseliyor.

Bodrum ve Antalya gibi turistik bölgelerde de bu trendin geliştiği bir süredir gözleniyordu. Şimdi İzmit, Bursa, Konya ve Kahramanmaraş gibi Anadolu kentleriyle Trakya'nın hızla gelişen yerleşim bölgesi olarak dikkat çeken Çorlu'da da rezidans projeleri yükselmeye başladı.

EN UCUZ REZİDANS PROJELERİ


*
Sönmez İnşaat'ın Antalya'da inşa ettiği Falezyum Residence'ta büyüklüğü 100 ile 240 metrekare arasında değişen 4 tip daire, 70 bin ile 175 bir euro arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Daireler bu ay içinde teslim edilecek.

*
Evrol İnşaat'ın Konya'da inşa ettiği Eliz Gold Residence'ta 170 metrekarelik 3+1 daireler 125 bin, 200 metrekarelik 4+1 dairelerse 170 bin euro'dan satışa sunuluyor. Proje 2009'un ekim ayında sahiplerine teslim edildiğinde, daire sakinlerine 24 saat güvenlik ve teknik bakım, marketten sipariş ve katlara eşya taşıma hizmetleri gibi rezidans hizmetleri verilecek.

* Gökçadır İnşaat tarafından Bursa'da 8 bin 500 metrekare arazi üzerine inşa edilen Park Vital Residence projesinde, 110 metrekarelik 2+1, 150-165 metrekarelik 3+1 ve 210 metrekarelik 4+1 daire ile sıra dubleks gibi farklı 92 konut seçeneği sunuluyor. 2009 yılı sonunda tamamlanması planlanan sitede daire fiyatları, 170 bin ile 500 bin YTL arasında değişiyor.

* Alp Anadolu İnşaat tarafından inşa edilen Maraş Park Residence, Kahramanmaraş'ın ilk rezidans projesi. 6 ay önce temeli atılan sitedeki ilk iki blok 18 ay içinde teslim edilecek. Sitenin 3 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. 220 metrekarelik tek tip 4+1 daireler 160 bin ile 180 bin euro arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

* Ümitli Group tarafından Alanya'nın 12 km doğusundaki Mahmutlar'da inşa edilen My Marine Residence'ta büyüklüğü 84 ile 344 metrekare arasında değişen 18 tip daire bulunuyor. 1+1, 2+1, 3+1, bahçe katı 4+1 dubleks ve özel havuzlu dubleks çatı katı (penthouse) olmak üzere 381 dairenin bulunduğu projede fiyatlar 70 bin euro'dan başlıyor. Plaja sadece 500 metre mesafede yer alan My Marine Residence; Topkapı Palace, Kremlin Palace, Titanic Hotel gibi temalı otellere imza atan ödüllü mimar Hasan Sökmen tarafından projelendirilmiş.



REZİDANSTA YAŞAMANIN MALİYETİ DAHA YÜKSEK
İş dönüşlerinde kendilerine vakit ayırma fırsatı bulamayan çalışanlar, gençler ve çocuksuz çiftler rezidanslara büyük ilgi gösteriyor. Rezidanslarda verilen hizmetler, çalışanların hayatını daha da kolaylaştırıyor. Sundukları sosyal olanakların yanı sıra sunulan hizmetler de rezidansta yaşamanın cazibesini artırıyor.

Rezidanslarda yaşayanlar, Spa merkezinde masaj yaptırıp saunasına veya Türk hamamına girebiliyor. Kapalı yüzme havuzundan 12 ay boyunca yararlanabiliyor. Kat temizliği, oda servisi veya sekreterya hizmetleri alabiliyor. Güvenliğinden teknik servisine kadar her türlü hizmetin verildiği rezidanslar, neredeyse 5 yıldızlı bir otelde yaşamanın konforunu sunuyor.
Sunulan hizmetlerin yanı sıra sosyal olanaklarıyla da fark yaratan rezidanslarda yaşamanın tabii ki bir bedeli oluyor. Her rezidans projesinde farklı olmakla birlikte, aidatların normal bir siteye göre en az 2 kat daha fazla olduğu belirtiliyor.

REZİDANSLARDA YOK YOK
Rezidanslar, özellikle sunduğu konfor özellikleriyle dikkat çekiyor. Açık ve kapalı yüzme havuzları, Spa ve fitness center, Türk hamamı, sauna, buhar odası, yürüme yolları, bisiklet parkurları, squash salonu, cardio, toplantı odaları, sinema salonları, basket ve voleybol sahaları, lounge&bar gibi sosyal olanaklarla donatılan rezidansları asıl farklı kılansa sunduğu hizmetler.

Hemen her rezidansın kapalı otoparkında daire sahiplerinin araçları için özel park alanları ayrılıyor. 24 saat güvenlik hizmetinin yanı sıra kişiye özel tanımlamalı giriş sistemleriyle donatılan rezidanslarda, tıpkı otellerde olduğu gibi 24 saat resepsiyon hizmeti sunuluyor.

Hizmetler elbette bu kadarla sınırlı değil. Bazı rezidanslarda köpek bakıcısı, bahçıvan, hizmetçi, aşçı, masör ve özel şoför hizmeti bile veriliyor. Bazıları kat görevlisi, housekeeping, valet ve concierge, makyöz, çocuk bakıcısı, stilist, spor hocası, psikolog ve sekreter hizmetleri de veriyor.

İşte İstanbul, Trakya ve Anadolu'da inşa edilen yeni rezidans projelerinin fiyatları, sosyal olanakları ve sunduğu hizmetler...

İstanbul tüm Türkiye'deki rezidans projelerini, fiyat ve özellikleriyle birlikte Para dergisinin son sayısında bulabilirsiniz...