kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
2 MİLYON OYU UNUTMAYIN...DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, mahkeme çıkışında DTP’nin kapatılması durumunda kendilerine oy veren 2 milyon insanın demokratik siyasetten umudunu keseceği uyarısında bulundu.

'Herkesi zorla Türk saymaktan vazgeçin'

Hazal ATEŞ - ANKARA
17.09.2008
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı kapatma davasında DTP dün son savunmasını yaptı. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, savunmada "Herkesi zorla Türk saymaktan vazgeçelim" dedi. Anayasa Mahkemesi'nde 3 saat süren savunmanın açılış konuşmasını yapan DTP lideri Türk, partisinin kapatılmaması gerektiğini savunurken, Abdullah Öcalan'a kulak verilmesi çağrısında bulundu. Partisinin PKK ile örgütsel bir bağı bulunmadığını belirten Türk, "PKK Kürt sorununun sonucudur. İmralı'da bulunan Öcalan da barış ve demokratik çözümü savunuyor. Akan kanın durması için görüşleri dikkate alınmalı" dedi. Türk, "Herkesi zorla Türk saymaktan vazgeçelim" çağrısında bulundu. Sözlü savunmayı DTP Batman milletvekili Bengi Yıldız sürdürdü. Sözlü savunmanın ardından, Raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Raporun, 11 üyeye dağıtılmasının ardından, belirlenen bir günde kapatma istemi üyelerce esastan görüşülmeye başlanacak. Kapatma kararı için 11 üyenin en az 7'sinin oyu gerekecek.

SİYASİ YASAK İSTEMİ
İddianamede, DTP'li milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Aysel Tuğluk, Sebahat Tuncel, Ahmet Türk, Osman Özçelik, İbrahim Binici, Sevahir Bayındır ve Fatma Kurtulan'ın da aralarında bulunduğu 220 parti üyesi hakkında siyasi yasak getirilmesi isteniyor.