kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şehit siyaseti

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
17.09.2008
Bir can bile bizim için çok önemli. Can kaybını azaltabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Lütfen kimse şehitler üzerinden ucuz siyaset yapmasın..
* TEZKEREDE SORUN BEKLEMİYORUM: Sınır ötesi harekât yetkisi veren tezkerenin süresi 17 Ekim'de doluyor. Hükümetin tezkereyi uzatıp uzatmama konusunda kararsızlığı yok. Beklentimiz tezkerenin normal süreci ile çıkacağı yönünde.

* ŞEHİTLER ÜZERİNDEN SİYASET OLMASIN: Kamuoyu da Türkiye'yi İsviçre yerine koymasın. Türkiye'nin gerçeği bu. Bir can bile bizim için çok önemli. Can kaybını azaltabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ama maalesef oluyor. Lütfen kimse şehitler üzerinden ucuz bilmem ne, ucuz siyaset yapmasın. "Yine şehit verdik", "Niye şehit vermeye devam ediyoruz?" soruları bizi rahatsız ediyor. Kim ister şehit vermeyi? Elbette şehit vereceğiz. Terörle mücadeleyi tenkit edebilirsiniz ama şehit olayları üzerinden yorumlar bizi ve toplumu rahatsız eder. Evladını vermiş, ikinci evladını da vereceğini söylüyor. Bunu verin, büyüterek, manşetten verin. Bu bize destektir. Ne olur bunu verin. Feryat edenleri bağrımıza basalım ama onları ne olur lanse etmeyelim. Toplumun moralini bozuyor. Zaten terörün amacı bu.

* TERÖR ÖRGÜTÜ KIRILMA NOKTASINDA: Şu anda bölücü terör örgütü bir kırılma noktasına doğru yol alıyor. Önemli olan bundan nasıl istifade edeceğiz. İyi istifade edebilirsek hakikaten bir kırılma noktasına götürebiliriz. 24 yılda örgüt çok kılma noktasına geldi. Bunlardan istifade edebildik mi? Bazılarında istifade edemedik. Kırılma noktası gerçekleşti mi? Hayır. Kırılma, emir komuta zincirini çökmesi, örgütün parçalanması demek.