kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Deniz Baykal eşinin malvarlığını açıkladı

ANKARA
17.09.2008
Baykal: Mütevazi malvarlığımızın arkasında eşimin 28 yıllık çalışması vardır. Yıllarca hiç değişmedim, 30 yıl aynı evde oturdum..
CHP lideri Deniz Baykal, dün düzenledeği basın toplantısında, sık sık Başbakan Erdoğan ve AKP sözcülerinin iddialarına neden olan eşi Olcay Baykal'ın malvarlığını açıkladı. Malvarlıklarının arkasında mütevazi yaşam tarzların olduğunu belirten Baykal "Mal varlığımızla ilgili beyanlarımızın tümü doğrudur, gizli kasamız yoktur, kaynakları ayrıntılı olarak ortaya konacak biçimdedir" dedi.

ANTALYA'DAKİ ARSA
Baykal şöyle konuştu: "Mütevazi mal varlığının arkasında eşimin 28 yıllık çalışması vardır. Kitapları, makaleleri, çevirileri vardır. Aile olarak 1973 yılına kadar dışarıda sonra da parlamentoda yaptığımız çalışmalar vardır. Yıllarca hiç değişmedik. 30 yıl aynı evde oturdum. Benim ve ailemin kursağından bir tek haram lokma geçmemiştir. Çocuklarım devlet okullarında, devlet üniversitelerinde okumuştur." Baykal, Antalya'daki arsasına ilişkin iddialarla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı: "1987 yılında bu arsa satın alınmıştır. Bu arsa 1981 yılında 12 Eylül'ün belediye başkanı Nuri Teoman tarafından belediye sınırları içine alınmıştır. 1991 yılında DYP'li Hasan Subaşı döneminde imar planı yapılmıştır. 1998 yılında plan revizyonuna gidilmiştir. Belediye başkanı DYP'li Mehmet Manavoğlu'dur. 1999 yılında Süleyman Evcilmen DSP'den belediye başkanı seçildi. 2004'te de CHP'den seçildi. Evcilmen zamanında imar uygulaması yapılmamıştır. Arsa sahiplerinin rızası ve talebi ile düzenleme yapılmıştır. Aynı arsanın önündeki cadde ise AKP'li belediye başkanı Menderes Türel tarafından düzenlenerek açılmıştır."