kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

27 Nisan Bildirisi

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
17.09.2008
27 Nisan bildirisi TSK adına ve barış zamanındaki başkomutan olan Genelkurmay Başkanı tarafından yapılmıştır, o konuda yorum yapamayız..
* TSK ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMASIN: TSK üzerinden medya dahil hiçbir kurum siyaset yapmasın. TSK'yı kimse kendi amaçları doğrultusunda kullanmaya kalkışmasın. TSK'yı günlük olayların içine lütfen çekmeyin. Bu konuda hassasız.

* 27 NİSAN BİLDİRİSİNİ YORUMLAMAM: O bildiri TSK adına ve barış zamanındaki başkomutan olan Genelkurmay Başkanı tarafından yapılmıştır, o konuda yorum yapamayız. TSK'da emir komuta birliği vardır. Emir komuta birliği Genelkurmay Başkanı tarafından temsil edilir. Benim o konuyla ilgili bakışım olamaz.

* SERT Mİ DAVRANACAK: TSK'nın ana konulara bakış açısı değişmez. Kim böyle bir şey beklerse çok büyük yanılgı olur. Üslup farkları olabilir. Özellikle göreve atanmadan önce dış basında bazı yorumlar çıktı ama onlar bizi etkilemiyor. Birisi şöyle yazdı diye ona göre kendimizi değiştirmeyiz.

* CEMAAT ANALİZİ: (Genelkurmay'daki devir teslim konuşması anımsatılınca) O konunun (cemaat) bağlantısı sosyal devlet kapsamında idi. Sosyal devlet kavramının tam olarak uygulanamadığı yerlerde insanları toplumlaşmaya itiyorsunuz. Cemaat deyin, toplum deyin, ne derseniz deyin. Bu birleşmenin de temel çıkış noktası ekonomik çıkarlardır. M. Weber'in dediği gibi her türlü faaliyetin altında ekonomik çıkar var. Ekonomik çıkarlar için din devamlı bir amaç olarak kullanılıyor. Sonra ne oluyor? Bu olay eğitim ve siyaset alanına sıçrıyor.

* ÖĞRENCİ VE YURT ÖRNEĞİ: Bu sisteme (cemaat) karşı iseniz o zaman sosyal devleti doğru algılayacaksınız. Sosyal devlet nasıldır? Anayasamızda açık. Ama dozajı nasıl olacak? Bu kanunlara ve siyasetçiye bırakılmış. Başka ilde okuyan fakir çocuk bir yurtta kalacak. Kim sağlayacak bu yurdu? Devlet sağlayacak. Devlet olarak o olanağı verirseniz çocuğu korursunuz.