kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Savcı Kerstin Lötz

Alman savcı: Asıl kontrol Türkiye'den yapılıyordu

Sabri ERDOĞAN - FRANKFURT
17.09.2008
Savcı Lötz, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ı işaret ederken "Tüm denetim ve kontrol Türkiye'den yapıldı" dedi..
Almanya'daki Deniz Feneri Derneği'ne yönelik yolsuzluk davasının Frankfurt Eyalet Yüksek Mahkemesi'ndeki dünkü duruşmasında savcılık, bağışlardan 16 milyon 186 bin Euro'nun amaç dışı yerlerde kullanıldığının belirlendiğini, sanıkların dolandırıcılık ve haksız kazanç suçlarından cezalandırılmalarını istedi. Taraflar mahkeme başlamadan önce yapılan itiraflar dikkate alınarak baş sanık Mehmet Gürhan'a en fazla üst sınır olan 6 yıl, Mehmet Taşkan'a 3 yıl, Firdevsi Ermiş'e de 2 yıl tecilli hapis cezası verilmesinde anlaşmışlardı. Dünkü duruşmada savcı Kerstin Lötz, Mehmet Gürhan'ın 6 yıl, Firdevsi Ermiş'in 2 yıl tecilli hapisle, Mehmet Taşkan'ın da 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi. Savcı, Firdevsi Ermiş'in ve Taşkan'ın gözaltı sürelerini ve itiraflarını dikkate alarak tahliyelerini talep etti.

'5 YIL YETERLİ' DEDİLER
Sanık avukatları ise yaptıkları savunmalar sonunda Mehmet Gürhan için 5 yıl, Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş hakkında 16 ay tecilli hapis cezası istediler. Mehmet Gürhan'ın avukatı Jörg Haseneier, toplanan bağışların yıllar geçtikçe arttığını ve bu paralarla daha fazla insana yardım etmek için bir takım şirketler kurulduğunu kaydetti. Haseneier paraların bu şirketlere borç olarak verildiğini ve bu paraların şirketler kara geçtikten sonra tekrar geri ödeneceğini belirterek cezanın 5 yıla indirilmesini talep etti.

TÜRKİYE'YE YARDIM EDERİZ
Savcı Lötz ise duruşmada, tüm yapılanlardan Türkiye Deniz Feneri kurucularından Kanal 7 yönetim kurulu başkanı Zekeriya Karaman'ı sorumlu tuttu. Savcı buradaki sanıkların iş başında görüldüklerini ancak tüm yönetim ve kontrolün Türkiye'den yapıldığını ve Zekeriya Karaman isminin ön plana çıktığını kaydetti. Lötz yaşananlardan Türkiye'de Zahit Akman, İsmail Karahan ve Harun Yoldaş'ın da sorumlu olduğunu iddia etti. Savcı Kerstin Lötz, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'den talep olması halinde yardım edebileceklerini söyledi.
Haberin fotoğrafları