kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Kiralık katil temin edilir"

Giriş Saati : 17.09.2008 13:10
Güncelleme : 17.09.2008 22:43
Yeni Haber
Bir forum sitesinde kendisini kiralık katil olarak tanıttığı ileri sürülen Hakan K., kocasını öldürtmek isteyen bir kadın görünümünde kendisiyle bağlantı kuran polislerce yakalandı.

"Tetikçi Dadaş" lakabını kullanan zanlının, internete verdiği ilanda kiralık katil ya da tetikçi ihtiyacı duyan kişi, kurum ya da kuruluşların, kendisiyle e-mail yoluyla irtibata geçebileceklerini belirtiyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait resmi web sitesi "www.iem.gov.tr"de ihbar hattı bölümüne bırakılan bir ihbar yazısı, benzeri ilk kez görülen bir olayı gün yüzüne çıkardı. İhbar yazısında bir forum sitesindeki ilanda kendisini "Tetikçi Dadaş" olarak tanıtan bir kişinin, ihtiyacı olanlara kiralık katil-tetikçi temin edilebileceğinin belirtildiği ifade ediliyordu.

İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği bünyesinde bir soruşturma başlatıldı. Önce internet üzerinden forum sitesini kontrol eden polis, ilanda kiralık katil ya da tetikçi ihtiyacı duyan kişi, kurum ya da kuruluşların, kendisiyle e-mail yoluyla irtibata geçebileceklerinin belirttiğini belirledi.

"Tetikçi dadaş" lakabının yanısıra tetickidadas@hotmail.com e-mail adresini de kullanan ilan sahibiyle bağlantı kurmaya çalışan polis, 'Tetikçi arıyorum' diye bir mail gönderdi. Polis, sözde kocasını öldürtmek isteyen bir kadın tarafından yazılan mail yoluyla bu kişiye ulaşmaya çalıştı. Ancak itimat etmeyen ilan sahibi, uzun bir süre maile cevap vermedi.

Bıkmadan bir ay boyunca mail atan polis, sonunda ilan sahibini ikna etmeyi başardı. Açık hat bir cep telefonu kullandığı da öğrenilen ilan sahibi sonunda ikna edildi. Ancak bu kişi, işi yapmadan önce oturup konunun detaylarını konuşmak istedi. Sadece buluşma için ise bin YTL istedi. Öldürülecek kişinin yaşına ve kariyerine göre fiyat belirlenecekti. Buluşma anında kocasını öldürtmek isteyen kadın ile buluşacağını ve bin YTL alacağını bekleyen Hakan K.(29), bir anda bileğine kelepçe takan polis memurlarıyla karşılaştı.

Pervasız internet ilanıyla dikkatleri üzerine toplayan Hakan K.'nin, buluşma yerine boş senetlerle geldiği, anlaşmadan sonra bu senetleri müşterisine doldurtmayı planladığı ileri sürüldü.

Gözaltına alındıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Hakan K.'nın, bu ilanı şaka yapmak için verdiğini, adam öldürme gibi bir amacının olmadığını söylediği öğrenildi. Parasal sıkıntı içerisinde olduğu da öğrenilen zanlının, internette verdiği "KİRALIK KATİL ---- TETİKÇİ / Kelepir" başlıklı ilanın ise, forum sahipleriyle bağlantı kurularak sildirildiği öğrenildi. "KİRALIK KATİL --- TETİKÇİ TEMİN EDİLİR---", "ŞAKA DEĞİL TAMAMEN GERÇEKTİR... EĞER KİRALIK KATİL YA DA TETİKÇİ İHTİYACINIZ VARSA..." şeklindeki cümlelerle ilanını süsleyen Hakan K., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İLANI VEREN ŞAHIS SERBEST BIRAKILDI

Bir forum sitesinde "Kiralık katil temin edilir" şeklinde ilan verdiği belirlenen ve polis tarafından gözaltına alınan Hakan K., savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlanan zanlı Hakan K., Şişli Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyede Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan Hakan K., serbest bırakıldı. Hakan K., kocasını öldürtmek isteyen bir kadın görünümünde kendisiyle bağlantı kuran polislerce yakalanmıştı.

(CİHAN)