kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Kuduz olduğu saptanan köpek tarafından çeşitli yerlerinden ısırılan E.D. ve A.Ö.’ye hastanede aşı yapıldı.

İstanbul'da altı kişiyi ısıran köpek kuduz çıktı

Müslim SARIYAR
17.09.2008
Büyükçekmece'ye bağlı Yakuplu beldesinde geçen hafta 4'ü çocuk 6 kişiyi ısıran köpeğin kuduz olduğu saptandı. Isırılan kişilere aşı yapılırken, mahalle 6 ay karantinaya alındı..
İstanbul Yakuplu beldesinde 6 kişiyi ısıran köpeğin kuduz olduğu saptandı. Isırılan kişilere kuduz aşısı ve serum yapılırken olayın meydana geldiği mahalle karantinaya alındı. İhlas Marmara Evleri 1. Etap'ta oturanlar bir haftadır kuduz korkusuyla yaşıyor. Bir hafta içerisinde ikisi güvenlik görevlisi, dördü çocuk 6 kişi sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Geçtiğimiz perşembe günü köpeğin sağ yanağını parçaladığı 9 yaşındaki F.D. ailesi tarafından hemen hastaneye götürüldü. E.D. kuduz aşısı" olduktan sonra taburcu edildi. Bu olaydan kısa süre sonra da 10 yaşındaki A. Ö. aynı köpeğin saldırısına uğradı. Köpeğin sırtından ve kollarından ısırdığı Ö.'ye götürüldüğü hastanede aşı yapıldı.

TABELA ASILDI
Kuduz olduğu belirlenen köpeğin ısırdığı Hayrinüsa D., Sevda D., İrfan A. ve Selim A.'da hastanede müşahede altına alınıp aşı ve serum uygulandı. Olay sonrası belediye çevreye "Bu bölgede kuduz tespit edilmiştir" yazılı tabelalar asarken, anonslarla site sakinleri uyarıldı. 10 yaşındaki A. Ö.'nün babası Ahmet Ö. olayla ilgilibelediyenin ihmali olduğunu ileri sürerek "Köpeğin ısırdığı insanların sayısı artınca uyarı tabelası astılar" dedi. İstanbul Tarım İl Müdürü Ahmet Kavak Merkez mahallesinde 6 ay sürecek 'daimi karantina" uygulamasına geçildiğini bildirirken, belediye de gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti.
Haberin fotoğrafları