kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yedikule'de tünel inşaatı tedirginliği

Deniz DERİN - SABAH
17.09.2008
Tünel inşaatı sırasında binaların hasar görme ihtimaline karşı 5 ay önce 600 haneye gönderilen geçici tahliye tebligatı huzursuzluk yarattı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yedikule'de tünel inşaatı tedirginliği
Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları Limanlar Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü tarafından mayıs ayında Yedikule-Yenikapı arasında oturan 600 haneye tebligat gönderildi. Marmaray Projesi kapsamında 2 bin 480 metre uzunluğunda 8 metre genişliğinde 2 tünelin yapılacağının ifade edildiği tebligatta, yüklenici firma tarafından yapılan ön incelemede tünel güzergâhı üzerindeki yapıların mevcut durumu göz önüne alınarak, risk alınmaması için tünel çalışmalarının ilerlemesine bağlı olarak bu binaların belirli bir sırayla geçici olacak boşaltılmasının uygun görüldüğü belirtildi. Binalarda yaşayanların bölgedeki yakın otellere yerleştirileceğinin vurgulandığı tebligatta binaların hırsızlığa karşı güvenliği gibi konularda yardımcı olmak için halkla ilişkiler bürolarının kurulacağı da belirtildi.

'15 GÜNLÜĞÜNE BOŞALTILACAK'
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Tünelin geçeceği hat üzerinde 600 bina var. Tünele açacak aracın geçiş dönemlerinde her evden 15 günlüğüne evlerini boşaltmaları isteniyor. 5 ay önce yapılan tebligata rağmen hala bir gelişme olmadığını ve beklediklerini söyleyen Yedikule sakinlerinden Vildan Çelikkol, "Okullar tatile girince bu işlemin yapılacağını söylemişlerdi. Şimdi çocuğum okula başladı. Bize konuyla ilgili hiçbir bilgi verilmiyor. Burayı boşaltırsak nerede otele yerleştirileceğizi bilmiyoruz" dedi. Üç kuşaktan beri Yedikule'de oturduklarını söyleyen Haluk Oktay binaları boşaltmak istemediklerini söyleyerek, "Belirsizlik ve ne olacağını bilmemek bizi rahatsız ediyor" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları