kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Depreme en hazırlıklı il Yalova

Giriş Saati : 17.09.2008 17:38
Güncelleme : 17.09.2008 22:43
Yeni Haber
Kızılay tarafından ülke genelinde yürütülen Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma (TLT) Projesi'nin tanıtımı için Yalova'ya gelen "Deprem Dede" lakaplı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, depreme en hazırlıklı ilin Yalova olduğunu söyledi. Kızılay tarafından yürütülen TLT Projesi'nin tanıtımı için Yalova'ya gelen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Yalova Valisi Yusuf Erbay'ı makamında ziyaret etti.

Vali Erbay'dan Yalova'da depreme yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Işıkara, ardından valilik konferans salonunda eğitimci, Diyanet görevlileri ve Milli Eğitim mensuplarına projeyi anlattı. Yalova'daki çalışmaları öven Işıkara, "1999 Marmara depremi sonrasında ciddi zarar gören Yalova kısa sürede toparlandı. Gördüğüm kadarıyla Yalova,
depreme en hazırlıklı il.

Teşkilatlandırmasından alternatif yolların belirlenmesine, afet acil eylem planından Yeşil-Mavi Yolu'na kadar ciddi bir hazırlık yapılmış. Böylesi kapsamlı bir çalışmayı her yerde görmek mümkün değil" dedi. Proje hakkında bilgiler veren Işıkara, temel hedefin toplum liderleri vasıtasıyla tüm halkın bilinçlendirilmesi ve beraberinde de olası afetlerde zararın azaltılması olduğunu dile getirdi.

Işıkara, "Kızılay olası bir afette zararın azaltılması için kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak, toplum liderleri aracılığıyla da toplumda afetlere karşı hazırlıklı olma ve sosyal sorumluluk bilincini geliştirmeyi hedefliyor. Diğer taraftan projenin bir afet sonrası Türk Kızılay'ı başta olmak üzere yardım kuruluşlarının düzenlediği müdahale ve yardım operasyonlarının daha etkili ve hızlı sürdürülmesine destek olması öngörülüyor.

Hedeflerimiz arasında Kızılay şubelerinde afete hazırlık ve zarar azaltma kapsamında oluşturulan toplum liderlerini harekete geçirme kapasitesinin arttırılması bulunmaktadır" diye konuştu. Toplum liderleri aracılığıyla halkın afete karşı hazırlık olması ve zararın azaltılması konularında 2015 yılı sonuna kadar eğitimlerin süreceğini anlatan Işıkara, Türkiye genelinde sürdürülen proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının da proje paydaşı olduğunu sözlerine ekledi.

(İHA)