kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"BTM, Akbank'a ait tescilli bir markadır"

Giriş Saati : 16.09.2008 13:52
Güncelleme : 16.09.2008 21:28
Yeni Haber
Akbank, ATM'lerde yaşanan "tatsız" olaylarla ilgili olarak bazı haberlerde, "ATM ve BTM dolandırıcılığı" ifadeleri yer aldığına dikkati çekerek, Akbank'a ait tescilli marka olan BTM'nin bu tür haberlerde yer almasının bankanın itibarını olumsuz etkilediğini duyurdu.

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"Son günlerde, ATM'lerde yaşanan bir takım tatsız olaylarla ilgili olarak, internette yer alan bazı haberlerde "ATM ve BTM dolandırıcılığı" şeklinde ifadeler kullanılmaktadır. Banka müşterilerine para çekmenin yanı sıra para yatırma imkanı da veren Para Yatırmalı ATM'lere Akbank özelinde BTM adı verilmektedir. BTM Akbank'a ait tescilli bir markadır.

Bütün hakları Akbank'a ait olan BTM markasının farklı finans kurumları ve bankalar tarafından kullanılması söz konusu değildir.

Bu nedenle BTM markasının anonim bir ifadeyle, bu tür haberlerde yer alması Akbank'ı akıllara getirmekte ve bu durum bankamızın güvenilirliğini ve itibarını olumsuz etkilemektedir.

Güvenlik tüm bankaların olduğu gibi Akbank'ın da üzerinde büyük hassasiyetle durduğu bir konudur ve gereken tüm önlemler titizlikle alınmaktadır. Bu nedenle de BTM markamızın bu tür haberlerle gündeme gelmesi kurum olarak bizi son derece üzmekte ve rahatsız etmektedir."

Açıklamada, haberlerde BTM yerine, para yatırmalı ATM ifadesinin kullanımı konusunda hassasiyet istendi.

AA