kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
16 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ar-Ge merkezi için 1.5 ayda holdinglerden 18 başvuru

16.09.2008
Sanayi Bakanı Çağlayan, Ar-Ge Destek Yasası'nın yürürlüğe girmesinden sonra 1.5 ayda, 9'u Koç'tan olmak üzere18 Ar-Ge merkezi kurma başvurusu yapıldığını açıkladı..
Teknoparklar dışında özellikle büyük şirketlerin yerinde Ar- Ge desteği almasının sağlanmasıyla 1.5 ayda Koç Holding 9, Zorlu 3 olmak üzere şirketler toplam 18 başvuru yaptı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, 12 Mart 2008'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve 31 Temmuz 2008'de yayınlanan uygulama yönetmeliği ile resmen çalışmaya başlayan Ar-Ge Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun'un, yatırımcılar için Türkiye'yi dünyanın en cazip ülkelerinden biri haline getirdiğini söyledi. Çağlayan, uygulama yönetmeliğinin yayınlanmasından sonra, 1.5 aylık sürede Ar- Ge Merkezi kurmak üzere 18 firmanın Bakanlığa başvurduğunu belirterek "Ar-ge merkezi kurmak üzere başvuran 18 firma toplam 2.755 Ar-Ge personeli çalıştırmayı ve 2008-2009 yıllarında 1 milyar 540 milyon YTL'lik Ar-Ge bütçesi kullanmayı hedeflediklerini taahhüt etti" dedi.

DESTEK HAZIR
Çağlayan'ın verdiği bilgilere göre, Koç Holding 9, Zorlu Holding 3 ile Sabancı Holding, BSH Bosch Siemens, Safkar Grup, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'na Havelsan Hava Elektronik Sanayi, Banksoft Bilişim Bilgisayar Hizmetleri ve BIS Çözüm ve Entegrasyon Hizmetleri birer Ar-Ge Merkezi kurmak için başvuru yaptı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan Türkiye'nin Ar- Ge merkezi haline gelmesi için çabaladıklarını belirterek "Kanunun bir devrim niteliğinde olduğunu ve Türkiye'yi uluslararası çapta bir Ar-Ge merkezi haline getireceğini açıklamıştım. Hükümetimizin, şu anda binde 8 olan Ar-Ge harcamalarının gayri safi milli hasılaya oranını 2013 yılında yüzde 2'ye çıkarma hedefi doğrultusunda, bu kanunun çok önemli bir adım olduğunu defalarca dile getirdim.
Haberin fotoğrafları