kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
16 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Merrill Lynch, Bank of America ile ucuz kurtuldu

16.09.2008
Merrill Lynch 50 milyar $'a Bank of America'ya satıldı. Bank of America dünyanın en büyük 2. aracı kurumu oluyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Merrill Lynch, Bank of America ile ucuz kurtuldu
Lehman Brothers'ın sabah saatlerinde açıkladığı iflas haberiyle sarsılan dünya finans piyasalarında gözler pazarlık masasındaki diğer zordaki kurum olan Merrill Lynch'e çevrildi. Ancak o cepheden korkulan haber gelmedi. Lehman Brothers iflas kararıyla aynı saatlerde açıklanan habere göre Merrill Lynch, 50 milyar dolara Bank of America'ya satıldı.

GÜVEN ENDİŞESİ
50 milyar dolarlık anlaşma, bir dönem ABD'nin dördüncü büyük yatırım bankası durumundaki Lehman Brothers'ın iflas aşamasına gelmesinden sonra diğer yatırım bankalarına olan güvenin de kaybolacağı endişelerinin ardından yapıldı. Bank of America yaptığı açıklamada, Merril Lynch'e hisse başına 29 dolar vererek 50 milyar dolara satın almayı kabul ettiği belirtildi. Merril Lynch'in Ocak 2007'de 90 dolardan işlem gören hisseleri mayıs ayında 50 dolardan işlem görmeye başlamıştı. Birleşmenin gelecek yılın ilk çeyreğinde tamamlanmasının beklendiği, anlaşmanın her iki şirketin yöneticileri tarafından onaylandığı belirtildi. Anlaşmaya göre, Merrill Lynch'in üç yöneticisi, Bank of America'nın yönetim kuruluna girecek. Bank Of America Başkanı ve CEO'su Ken Lewis yaptığı açıklamada, Merrill Lynch'i satın almalarının hissedarları için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Birlikte, bizim şirketlerimiz işlerimizdeki sinerji nedeniyle çok daha fazla değerli olacak'' dedi. Merrill Lynch Başkanı ve üst yöneticisi John Thain de yaptığı açıklamada, "Merrill Lynch büyük bir küresel kurum ve Ken Lewis ve bizim üst yönetimimizle, bu iki şirketin birleşmesiyle dünyanın önde gelen mali kurumunu yaratmak için ileriye bakacağız'' diye konuştu. Merrill Lynch'in bünyeye katılmasıyla Bank of America dünyanın en büyük ikinci aracı kurumu haline gelecek.

ŞİMŞEK'İN GÖZAĞRISIYDI
Merrill Lynch'in Devlet Bakanı Mehmet Şimşek açısından özel bir anlamı bulunuyor. Kariyerinin en parlak günlerini Merrill Lynch'te yaşayan Şimşek, 2000 yılında girdiği bankadan 2007 yılında Lynch'in Ortadoğu ve Afrika Başkanı olarak ayrılmış ve AKP'den siyasete girmişti.