kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Doğan Yayın Holding'ten İMKB'ye açıklama

Giriş Saati : 11.09.2008 15:27
Güncelleme : 11.09.2008 17:09
Yeni Haber
Doğan Yayın Holding A.Ş, "mevcut durum itibariyle şirketten ve/veya iştiraklerinden SPK tarafından istenen herhangi yeni bir belge veya bilgi bulunmadığını" duyurdu.

Doğan Yayın Holding, "hisseleri borsada işlem gören halka açık iştiraklerinin ve pay sahiplerinin zarara uğratılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını'' da açıkladı.

Doğan Yayın Holding'den İMKB'ye yapılan açıklamada, ''Doğan Grubuna karşı tutumu ile bilinen bazı basın yayın organlarında, hafta başından itibaren şirketimiz hakkında talihsiz, yanlış ve çelişkili ifadelerle dolu, her türlü dayanaktan yoksun ve hiçbir şekilde hukuki bulmadığımız itham ve iddialara yer veren haberler yayınlanmıştır'' denilerek, şirketle ilgili bilgiler ve bağımsız denetime tabi olan hesaplarının, sermaye piyasası mevzuatına uygun olarak ve şeffaf bir şekilde kamuya açıklandığına işaret edildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Şirketimiz hisseleri Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kaydında bulunup, tüm defter, kayıt ve belgelerimiz ve diğer bilgiler ayrıca SPKın sürekli denetimi ve gözetimi altındadır. SPK dahil, ilgili bulunduğumuz kamu otoriteleri ile sık sık ve çok sayıda yazışma yapılmakta, karşılıklı bilgi ve belge değişimi her zaman olmaktadır. Bu çerçevede SPK, şirketimiz ve iştiraklerimiz hakkında her zaman bilgi ve belge talep edebilmekte ve bu bilgi ve belgeler de hukuka uygun olarak ve süresi içerisinde SPKiletilmektedir. Bununla ilgili olarak bugüne kadar SPK ile yaşanan herhangi bir sorun da olmamıştır.''

GAZETE KAĞIDI İTHALATI

Şirketin bağlı ortaklığı Doğan Dış Ticaret ve Mümessillik A.Ş'nin gazete kağıdı ithalatı sürecinde yer aldığının belirtildiği açıklamada, SPK'nın, 2001 yılından bu yana bir çok kez (2003, 2005, 2006 ve 2008 yıllarında) şirket bünyesinde faaliyet gösteren gazetelerin kağıt ithalatı ile ilgili olarak bilgi ve belge talep ettiği ve her talep edildiğinde de söz konusu bilgi ve belgelerin en detaylı ve hukuka uygun bir şekilde SPKiletildiği bildirildi. Açıklamada, ''mevcut durum itibariyle şirketimizden ve/veya iştiraklerinden SPK tarafından istenen herhangi yeni bir belge veya bilgi bulunmamaktadır'' denildi.

Açıklamada, adı geçen basın yayın organlarında iddia edildiğinin aksine, şirketin bünyesinde faaliyet gösteren gazetelerin, kağıt ve baskı malzemelerini emsal değerlerden veya zaman zaman emsal değerin de altında değerlerden ithal etmekte olduğunun kaydedildiği Doğan Yayın Holding açıklamasında, yurt dışı kuruluşların verdiği lojistik destekle birlikte yapılan toplu gazete ve baskı malzemesi alımlarında önemli fiyat avantajlarının sağlandığının bir gerçek olduğu görüşüne yer verildi.
Açıklamaya şöyle devam edildi:

''Bu itibarla, iddia edildiği gibi hisseleri borsanızda işlem gören halka açık iştiraklerimizin ve pay sahiplerinin zarara uğratılması kesinlikle söz konusu değildir. Bununla birlikte iştiraklerimize ve bunlardaki doğrudan ve dolaylı pay oranlarımıza ilişkin bilgilere, borsanız WEB sitesinin (www.imkb.gov.tr) mali tablolar bölümünden ve şirketimiz WEB sitesinin (www.dyh.com.tr) finansal raporlar bölümünden detaylı ve şeffaf bir şekilde ulaşılabiliyor olmasına rağmen, bu bilgilerin söz konusu basın yayın organlarında hala yanlış olarak yer alması ise söz konusu yayın organlarının yapmakta olduğu haberciliğin kalitesi açısından da dikkat çekici bulunmaktadır. Konunun tarafları ile ilgili olarak her türlü yasal haklarımızı kullanmakta olduğumuzu ve kullanmaya da devam edeceğimizi bu vesileyle kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz.''

AA