kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Philippe Giraudeau

Hayat sigortası canlanacak

11.09.2008
Hayat sigortasında canlanma beklediğini belirten Başak Groupama Emeklilik Gn. Md. Yrd. Giraudeau, kesintilerin azaldığını ve primin neredeyse tümünün birikime yönlendiğini söyledi..
Yeni sosyal güvenlik düzenlemesiyle, yaş ve prim gün sayısını artınca emekliliğin daha da zorlaşacağını söyleyen Başak Groupama Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Philippe Giraudeau, bu durumda daha kısa vadeye hitap eden hayat sigortalarına olan talebin canlanması gerektiğini belirti. Giraudeau, yeni Hayat Sigortaları Yönetmeliği'nin birikimli hayat sigortası poliçelerine getirdiği kesinti yapısının müşteriler için daha avantajlı olduğunun altını çizerek, "Kesintiler azaldığı için müşterinin ödediği primlerinin neredeyse tamamı yatırıma yönlenecek. Doğru tanıtım, doğru ürün seçimi ve doğru finansal planlama yapıldığı takdirde hayat sigortacılığında birikimli ürünler çok avantajlı hale gelecek. Öte yandan konut kredilerine bağlı kredi hayat sigortaları ve uzun süreli hayat, yani risk teminatlı ürünler popüler olmaya devam edecektir. Bu ürünler de müşteri ihtiyacına göre daha önce Türkiye'de olmayan iradedışı işsizlik gibi teminat türlerini beraberinde getirecektir" dedi.

'LİDERLİĞİ KORUMAK...'
Şirketin hayat prim üretiminde 2008'in ilk yarısını 186 Milyon 68 Bin 238 YTL ile kapattığını ve yüzde 22.1'lik pazar payı ile şu an hayat üretiminde ilk sırada yer aldığını belirten Giraudeau, "Hayat branşında her 4 poliçeden biri bize ait. Şimdi hedefimiz liderliğimizi korurken pazar payımızı arttırmak" dedi. 2008 yılının ilk çeyreğinde de hayat branşında lider olduklarını ve bunun çalışmalarının doğru yolda olduğunu gösterdiğini ifade eden Philippe Giraudeau şöyle konuştu: "Bu başarıyı öncelikle, emeklilik şirketlerinin neredeyse tümü bireysel emeklilik satışı üzerine yoğunlaşırken, hayat branşına gösterdiğimiz özeni devam ettirmeye borçluyuz. Bunu yaparken bir yandan piyasa ihtiyaçlarını analiz ederken, diğer yandan da bankaların bireysel bankacılığa eğilmesiyle beraber banka sigortacılığına yepyeni ürünler kazandırmaya çalışıyoruz. Ziraat Bankası ile olan işbirliğimiz göstermektedir ki başarı kuşkusuz ortak bir başarıdır."