kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
‘EN BÜYÜK OLMAK İSTİYORUZ’ Akdoğan, "Hedefimiz dünyanın en büyük çelik kazan kombi üreticisi olmak. Ayrıca ısıtma-soğutma sektörünün dış ticaret fazlası vermesi için çalışıyoruz" dedi.

"Fransa ve Danimarka'dan sonra İspanya'dan kombi fabrikası taşıyacağız"

11.09.2008
Ortağı Baxi'nin bugüne kadar yurtdışındaki 2 fabrikasını Türkiye'ye taşıyan Baymak, gözüne Fransa ve İspanya'daki fabrikaları kestirdi. Baymak ayrıca Bursa'dan bir şirket alacak..
Isıtma-soğutma sektöründe faaliyet gösteren, 2002'de hisselerinin yüzde 50'sini İngiliz Baxi Group'a satan Baymak Tuzla Tepeören'de 30 bin metrekarelik yeni fabrikasını hizmete soktu. Ortağı Baxi Group'un ilk önce Fransa'da bir fabrikasını tamamen Türkiye'ye taşıyan Baymak, bu sefer Danimarka'dan yine Baxi'nin bir fabrikasını taşımış oldu. Konu hakkında Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, "1991'de öldü, bitti, battı denilen Baymak, 1996'da bankalara herhangi bir borcu kalmamış bir şirket haline geldi. Bugün Avrupa'nın en büyük üçüncü kombi şirketi olan Baxi'nin bir fabrikasını daha Türkiye'ye taşımış olduk. Önce hayal etmek lazım. Biz hayallerimizi gerçekleştiriyoruz. Danimarka Hükümeti fabrikanın taşınmaması için birçok zorluk çıkardı. Bizlere vize vermedi. Bu taşınma yüzünden 200 Danimarkalı işsiz kalırken, biz Türkiye'ye hem istihdam hem de teknoloji getirmiş olduk. Fabrikanın arsa ve bina yatırımı 80 milyon dolar olurken, makine parkuru yatırımı 50 milyon Euro civarında gerçekleşti" dedi.

'SIRADA İSPANYA VAR'
Bundan sonra gözlerini Fransa ve İspanya'da birer fabrikayı daha Türkiye'ye getirmeyi kestirdiklerine değinen Akdoğan, Fransa'dan gelecek fabrikayı Bursa'ya inşa etmek istediklerini, ayrıca Bursa'da bir yerel şirketi almak için görüşmeleri sürdüklerini ifade etti. 2010'da 2 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerinin altını çizen Akdoğan, "Ciromuz 2010'da 500 milyon doları bulacak. Bu rakamın 150 milyon dolarının ihracattan kaynaklanmasını amaçlıyoruz" dedi.