kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Uzan Grubu’na ait Adabank üç kez satışa çıkarıldı.

Adabank'a en yüksek teklif 57.1 milyon $'la Sinpaş'tan

EKONOMİ
11.09.2008
Sinpaş Grubu'na ait Kök Menkul, Adabank ihalesini 57.1 milyon dolarlık teklifiyle kazandı. Teklif BDDK ve TMSF onayına gönderildi..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) satışa çıkardığı Adabank ticari ve iktisadi bütünlüğüne en yüksek teklifi 57.1 milyon dolarla Sinpaş Grubu'nun sahibi olduğu Kök Menkul verdi. Kök'ün bu teklifi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) incelemesinin ardından TMSF Kurulu'nun onayına sunulacak. TMSF'nin 55 milyon dolar muhammen bedel ile yeniden satışa çıkardığı Adabank ihalesinde kapalı zarf aşamasında, Torunlar Gıda 51 milyon dolar, Kök Menkul ve Gayrimenkul Yatırım ise 55.1 milyon dolarlık teklif verdi.100 bin dolarlık aralıklarla yapılan açık artırmada en yüksek teklifi 57.1 milyon dolar ile Kök Menkul verdi.

AYRINTI ONAY SONRASI
Kök Menkul Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kök Grubu'nun seramikten, kalsiyum üretimine, inşaattan gayrimenkul yatırm ortaklığına kadar birçok alanda faaliyet gösterdiğini söyleyerek, "Bankacılığa girerken en büyük amacımız bir ayağımızın da finans sektöründe olmasıydı. Grup içindeki işlerimizle büyümeyi hedefliyoruz" dedi. Çelik, satışın tamamlanmasının ardından bankacılıktaki stratejik hedeflerini paylaşacaklarını bildirdi.