kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber Turu

11.09.2008
Orka, Malezya'nın 1 numarasıyla Uzakdoğu'ya açılıyor
ORKA
Group, Uzakdoğu pazarı ile ilgili çok önemli bir anlaşmaya imza attı. Malezya'nın 1 numaralı IT şirketi Far Eastern Collections ile yapılan anlaşmaya göre, Malezya, Hong Kong, Endonezya, Singapur ve Çin olmak üzere 5 önemli ülkede Orka Group'un konsept mağazaları açılacak. Hedef yeni partnerle birlikte Uzakdoğu'da 2008'de 2, 2009'da 6 mağaza açmak. Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Hedefimiz Uzakdoğu'da en etkin Türk markası olmak, bu konuda da çok önemli bir adım attık. Bunu da 2 yıl içinde gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. 2009'da Uzakdoğu'ya minimum 2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Daha sonraki hedefimiz ise, önümüzdeki 5 yıl içinde 10 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirmek yönünde" dedi. Orakçıoğlu, Avrupa başkentlerinin yanı sıra Japonya, Güney Kore, Filipinler ve aynı zamanda Rusya'nın üst segment markalarını satan çok önemli noktalarında koleksiyonlarını satışa sunduklarını, 2009'da Uzakdoğu'ya 2 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerini de ekledi.

Murat Ülker'ın kayınpederi vefat etti
ÜLKER Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in kayınpederi vefat etti. Ülker Yönetim Kurulu Başkanı ve Cola Turka'nın sahibi Murat Ülker'in eşi Betül Ülker'in babası Prof. Dr. Asaf Ataseven pazartesi günü yaşamını yitirdi. İki aydan fazladır Vakıf Gureba Hastanesi'nde tedavi gören Ataseven'in naaşı önceki gün Eyüp Sultan Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi. Ataseven, 1951 yılında başladığı tıp fakültesini çok iyi derece ile bitirdikten sonra 1958'te asistan, 1964'te de uzmanlık imtihanıyla genel cerrahi uzmanı oldu.

Pegasus iflasın eşiğindeki Futura ile görüşüyor
İSPANYA'DA
iflasın eşiğinde olan havayolu şirketi Futura'nın, Türk havayolu şirketi Pegasus tarafından satın alınmasına ilişkin tarafların görüşmeye başladığı bildirildi. Palma de Mayorka adasına geldiği belirtilen Pegasus yetkililerinin, Futura'yı almak için tekliflerini sunduğu öğrenildi. Futura'nın başkanı Roman Pane, Pegasus dışında Euro Atlantic'in de şirketle ilgilendiğini söyledi. Futura'ya bağlı olan Flyant adlı firmanın Avrupa ve Afrika seferleri yapan 3 uçağının bulunduğu ve ilk etapta Flyant'ın satılabileceği açıklandı. Geçen pazartesi uçuş lisansı iptal edilen ve tüm uçuşları durdurulan Futura'nın ilk aşamada 600 işçiyi çıkarmayı planladığı açıklanmıştı.
Haberin fotoğrafları