kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

38 ülkedeki Ikea'da 520 Türk ürünü satıyoruz

10.09.2008
İkea Perakende Direktörü Öncü, Türk tedarikçilerinin İkea için öneminin arttığını belirterek, "Ürünleriniz için iyi bir fırsat" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
38 ülkedeki Ikea'da 520 Türk ürünü satıyoruz
İlk mağazasını 1956 yılında açan İsveç'in en ünlü markalarının biri Ikea, mağazacılık yanında günde 3 bin kişiye kahvaltı yaptırıyor. Ikea'nın 2009 yılı kataloğunun tanıtımı dün İstanbul Bayrampaşa'daki mağazada yapıldı. Tanıtımda konuşan Tolga Öncü Ikea mağazalarında Türk tedarikçilerinin ürünlerini de sattıklarını belirterek şunları söyledi:

TANITIM FIRSATI
"Türk tedarikçileri Ikea için çok önemli bir konuma gelmeye başladı. Türk tedarikçilerinden alınan 520 ürün 38 ülkede satılıyor. Türk ürünleri dünyanın her yerinde tanıtma fırsatı oluyor. IKEA'nın dünyadaki tüm mağazalarında Türk ürünlerinin sergilenmesi önemli bir çalışma." Bu arada Ikea, cirosunun yüzde 6'sını mağazalardaki restoranlarından elde ediyor. İsveç köftesi ile öne çıkan Ikea, restoranlardaki 2 YTL'lik kahvaltı tabaklarıyla satışlarını artırıyor. 3 mağazada günde 3 bin kişiye 6 bin YTL'lik kahvaltı satışı yapan şirket, restoranların mağazalardaki satışlara da önemli katkısı bulunduğunu söyledi. Öncü, "İsveç köftesi ile gurur duyuyoruz. Bunun yanında mağaza başına 2 YTL'lik kahvaltı tabaklarından günde 1000 adet satıyoruz" dedi. IKEA kataloğunun bu yıl 374 sayfa basıldığını belirten Tolga Öncü, şöyle konuştu: "Her yıl müşterilerimize ücretsiz olarak dağıtılan IKEA kataloğu bu yıl dünya genelinde 198 milyon adet basıldı.Türkiye'de 5 milyon adet dağıtımı yapılacak olan bu katalog 11 Eylül'de müşterilere gönderilecek.IKEA kataloğunda bu yıl 800'ü yeni olmak üzere 3 bin 250 ürün yer alıyor. 68 farklı yaşam alanın tanıtıldığı katalogda oturma odaları dikkat çekiyor."

EN ÇOK KİTAPLIK SATILIYOR
Tolga Önce, mağazalarda en çok satılan ürünün kitaplıklar olduğunu kaydetti. 2007'ye göre müşteri sayılarınında ciddi bir artış gözlemlediklerine dikkat çeken Öncü, "Özellikle yeni mağazaların açılışıyla hızla büyüyoruz. Geçtiğimiz yıla oranla mağazalardaki müşteri sayılarımızda yüzde 26 artış yaşandı. Müşteriler mağazalarda her türlü ürünü alıyor" dedi.
Haberin fotoğrafları