kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Teklif aldım ama kendimi manken olarak göremem

09.09.2008
Anaokulu öğretmeniyken keşfedilen ve 'Ekmek Teknesi' dizisinde canlandırdığı 'Lan Jale' karakteriyle tanınan Esin Civangil: Mankenlik yapmam için çok teklif geldi, kabul etmedim. Herkes yapmak istediği iş üzerine yoğunlaşmalı..
'Ekmek Teknesi' adlı dizideki 'Lan Jale' tiplemesiyle tanınan Esin Civangil, şu günlerde yer aldığı yeni projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor. 'Kadri'nin Götürdüğü Yere Git' adlı sinema filminde Alp Kırşan ile rol alan Civangil, partneriyle yakınlaşmalarının yanlış anlaşılmayacağını düşünüyor. Güzel oyuncu, 'Jale' karakterinin doğallıktan doğduğunu, rol arkadaşları ile arasında çıkan aşk haberlerinin aslının olmadığını ve kendisinin böyle bir korku yaşamadığını anlatıyor...

* Sizi ilk olarak 'Ekmek Teknesi' adlı dizideki 'Jale' karakteriyle tanımıştık. Peki öncesinde neler yapıyordunuz?
Oyunculuk yapmadan önce anaokulu öğretmenliği yapıyordum. Her şey tesadüfen gelişti. Bu işin eğitimini de almadım. Aslında oyuncu olma gibi bir düşüncem de yoktu. Bir arkadaşım ajans açıyordu. Osman Sınav'ın projeleri için görüşmeleri vardı. O sayede ben de Osman Sınav ile tanıştım. Onlar da 'Ekmek Teknesi' için bir oyuncu arıyorlarmış. Beni hemen deneme çekimine aldılar. Osman Sınav yüzlerce kişi arasından "Aradığım Jale bu!" diyerek beni seçti. Doğallığımı çok beğendi. Ne olduğunu anlamadan birden bire sete girmiş oldum. İlk defa kamera karşına geçtim. İlk deneyimimde bu kadar kaliteli bir kadro içinde yer aldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.

'LAN JALE' UNUTULMADI
* Daha önce oyunculuğa yeteneğiniz olduğunun farkında değil miydiniz?
Edebiyat öğretmenim beni hep, okuldaki tiyatro kolunda görevlendirirdi. Oyuncu olmamı çok istiyordu. Demek ki çok gönülden istemiş. Dizide oynadığımı görünce çok mutlu olmuş. Beni aradı ve tebrik etti.

* Dizi biteli çok oldu ama hala 'Lan Jale' olarak anılıyorsunuz. Bunu oyunculuktaki başarınıza mı bağlıyorsunuz?
Ben canlandırdığım karakterlerde hep kendim gibi olmaya çalıştım. Zaten bu işte çok yeni olduğum için en doğal halimle insanların karşısına çıkıyordum. Karakter çok beğenildi ve bir anda herkes, 'Lan Jale' demeye başladı. Açıkçası bu kadar beğenileceğimi düşünmüyordum. Aradan geçen zamana rağmen hâlâ beni 'Lan Jale' olarak hatırlıyorlar. Bu da beni çok mutlu ediyor. Ne yaptığımın farkında olmadığım için dikkat çekeceğini de düşünmüyordum ama sürekli benden bahsetmeye başladılar. Dikkatleri ister istemez üzerime çekmiş oldum. Önceleri bu durumdan çekiniyordum. Ama insan zamanla çekingenliğini üzerinden atıyor ve ilgiye alışıyor.

SAÇIMI KESTİRDİM
* Aptal sarışın rolü teklif ediliyor mu?
'Ekmek Teknesi'nden sonra çok gelmeye başladı. Ama ben yeteneğimi kaybetmek ve sürekli aynı karakterlere bürünerek sıkılmak istemedim.

* Uzun sarı saçlarınızı kısa kestirip, imajınızı yenilediniz. Yeni halinize alışabildiniz mi?
Yapım şirketi, "Yeni bir proje var ve bunun için Avrupai bir havaya bürünmen gerekiyor" dedi. Annem saçlarımı kestirmeme izin vermiyordu. Ancak işim için izin vermek zorunda kaldı.

* Oyunculuğunuzun yanı sıra düzgün fiziğinizle de dikkat çekiyorsunuz. Mankenlik teklifleri de aldınız mı?
Mankenlik yapmam için çok fazla teklif geldi ama ben kabul etmedim. Herkes yapmak istediği iş üzerine yoğunlaşmalı. Kendimi manken olarak göremiyorum ve o mesleğe ait hissetmiyorum.
Haberin fotoğrafları