kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İlkem Şahin

Little Big, 400 milyon $'la yeşil enerjide esecek

ANKARA OLCAY AYDİLEK
10.09.2008
Tekstilci Little Big, Windturk markasıyla enerjiye adım attı. Nett Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, rüzgar ve hidroelektrik yatırımı yapacaklarını açıkladı..
Türkiye'nin önde gelen markalarından Little Big, enerji sektörüne iddialı giriş yaptı. Windturk'le enerji sektörüne adım attıklarını belirten Nett Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İlkem Şahin, enerji sektörüne 400 milyon dolar yatırım yapacaklarını açıkladı. Nett Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, önceki gün bir grup gazeteciyle Ankara'da iftarda bir araya geldi. Şahin, enerji alanında yalnızca yenilenebilir kaynaklara odaklandıklarını, kömür ve gaz gibi kaynakları düşünmediklerini söyledi. Şahin, özelleştirilecek dağıtım tesisleri ve santrallerle ilgilenmediklerini belirtti. Şahin, rüzgar santralinde 'Türk tipi' bazı fikirlerin de gündeme gelebileceğini vurgulayarak, maliyeti en aza indirmek için çelik olan direkleri tahtadan (ahşaptan) yapmayı planladıklarını anlattı.

'RÜZGARA TALEP VAR'
Şahin, 225 kilovat kurulu gücündeki bir türbini 400 bin YTL'ye mal etmeyi hedeflediklerini söyledi. 1.5-3 megavat kurulu gücündeki türbinlerin 2 milyon Euro olduğuna dikkat çeken Şahin, öncelikle küçük türbin üretimiyle işe koyulacaklarını izleyen aşamada daha büyük türbinlerin üretileceğini anlattı. Şahin, 'demo' niteliğindeki türbinin Nisan 2009'da çalışacağını belirtti. İki rüzgar santrali için lisans başvurusu yaptıklarını anımsatan Şahin, söz konusu santralleri İzmir'de Tire ve Ödemiş'te kurmak istediklerini vurguladı. Rüzgar santrali lisansı almaları durumunda kendi üretimleri olan ürünleri kullanmak istediklerini kaydeden Şahin, 400 milyon dolarlık yatırım bütçelerinin yarısını rüzgara harcayacaklarını söyledi.