kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Dilek Yüksel, iki ameliyat geçirdi.

'Bir santim farkla hayatım kurtuldu'

Hülya KARABAĞLI SABAH
10.09.2008
Turhal'da patlayan havai fişekle kulağının yarısı kopan AKP'li vekil Yüksel, "Bir santim aşağı gelse şahdamarım parçalanırdı" dedi..
Seçim bölgesi Turhal'da düzenlenen geleneksel festivalde, havai fişek patlatma işi bir çocuğa verilince ölümden dönen AK Parti'nin genç milletvekili Dilek Yüksel, SABAH'a konuştu. Festivali izlemek için protokol koltuğuna oturduğunu, o sırada havai fişek hazırlıkları yapıldığını hatırlayan Yüksel, sonrasını şöyle anlatıyor: "Duman nedeniyle başımı sağa çevirdim. Tam o sırada, havai fişek patladı. Büyük bir korkuydu. Başımı çevirmeseydim yüzüm paramparça olabilirdi. Bir santim aşağıya gelse, şahdamarım parçalanacaktı. Doktorlar ucuz atlattığımı söylüyor."

YASA TEKLİFİ
Olaydan, sonra işitme kaybı yaşadığını sandığını ve çevresindekilere sürekli "Duymuyorum" diye seslendiğini belirten Yüksel, "İşitme kaybım yok. Bu korkum doğru çıkmadı" derken sevinci yüzüne yansıyor. Sağ kulağının yarısı kopan Yüksel, iki ameliyat geçirdi. Ameliyatlarda, kulak arkasından doku alındı ve kulağının kopan yerine konuldu. Ameliyata plastik cerrah da girdi. 3'üncü ameliyatını Ankara'da olacak. Bu kez, kulağına şekil verilecek. Eskisini aratmayacak bir kulağa sahip olacak. Yüksel, hayatın beklenmedik sürprizlerine dikkat çekerken, kendisine düşen payı da şöyle anlatıyor: "Makam, mevki boş. Her şey bir anlık. Önemli olan ne kadar iyilik yaptığın." Yüksel, havai fişeklerin kullanılması, saklanması ve depolanması konusunda tüm yasal mevzuatı inceleyecek ve başka faciaların yaşanmaması için yasa teklifi vereceğini de vurguladı.