kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TTK 3 bin işçi alacak

Giriş Saati : 10.09.2008 14:21
Güncelleme : 10.09.2008 17:08
Yeni Haber
Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) alınacak 3 bin işçinin işlemlerinin tamamlanarak işbaşı yapmalarının, yaklaşık 4 ay süreceği bildirildi.

TTK Genel Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, üretim amaçlı işçi açığının giderilmesi için, 1500 artı 1500 olmak üzere 3 bin gruplu çalışanın istihdam edilmesine yetkili kılınan kurumun yönetim kurulu, hazırlıklarını sürdürüyor.

TTK Müessese Müdürlüklerinde belirlenen Zonguldak, Bartın ve Karabük'teki köylerden müracaatların kabul edileceğini anlatan yetkililer, şunları kaydettiler:

''Söz konusu köylerin tespit edilmesi çalışmaların yanı sıra duyuru ve mülakatlar için formlar hazırlanmakta. İŞKUR'a müsaade yazısını göndereceğimiz gibi aidatları da yatıracağız.

İşçiler maden ocaklarına yatkınlıkları yönünde sınava tabi tutulacaklar. Mülakatlarda maden direği taşıtacağımız kişilerin kazma, kürek ve baltayı nasıl kullandıkları uygulamalı test edilecek, avuç içlerinden de işe yatkınlıkları belirlenmeye çalışılacak.

Boy ve kilo dengesi göz önünde bulundurularak tercihler yapılacak alımda, başvuranlar madencilik bilgileri konusunda ön elemeden geçirilerek kurayla seçilecekler. Alınacak 3 bin işçinin işlemlerinin tamamlanarak işbaşı yapmaları, yaklaşık 4 ay sürecektir.''
AA