kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Cumhuriyet savcıları gereğini yapmalıdır'

Uğur BECERİKLİ ANKARA
10.09.2008
Bahçeli, "Türkiye ayağı ile ilgili Cumhuriyet savcıları acilen gereğini yapmalı, Devlet Denetleme Kurulu görevlendirilmelidir" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan ile Doğan Medya Grubu Başkanı Aydın Doğan arasında süren tartışmalara dahil olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Devlet Denetleme Kurulu ile Cumhuriyet savcılarının Deniz Feneri ile ilgili olarak Almanya'da süren davanın Türkiye ayağını araştırmalarını istedi.

AÇIKLAMA YAZILI GELDİ
Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, 5 yıl 10 ay 17 gündür iktidarda olan AKP'nin tek başına iktidar olmayı başarmasına rağmen Türkiye'nin hükümeti olmayı başaramadığını savundu. AKP'nin gerilim, kavga, tartışma ve dayatmaları tabana yaymaya çalıştığını iddia eden Bahçeli, "Bugün Türkiye, dozu ve etkisi sürekli artan bir çekişme ve tartışma girdabının tam ortasında adeta çırpınmaktadır. Ülkemizin sürüklendiği bu durumdan çıkma ve silkinip ayağa kalkma hamleleri her defasında beliren bir AKP skandalıyla akamete uğramaktadır" dedi. Bahçeli açıklamasını şöyle sürdürdü: "AKP'li bazı belediyelerin oluşturduğu ihale ve imar çetelerinin organize yolsuzlukları, AKP üst düzey yöneticilerinin bulaştığı utanç verici rüşvet olayları, yandaş medyayı beslemek için kamu kaynaklarının ulufe olarak dağıtılması tek tek ortaya çıkmaktadır... En son Almanya'da, uzantısı Türkiye'de bulunan bir yardımlaşma derneğiyle ilgili ortaya çıkan usulsüzlük iddialarının, yargıya intikali ve konunun Başbakan Erdoğan'a kadar uzanması vahim bir durumu daha ortaya çıkarmıştır. Bu iddiaların ciddiye alınması, sonu nereye kadar uzanırsa uzansın tetkik ve tahkik edilmesi elzem bir hale gelmiştir. Konunun Türkiye ayağıyla ilgili olarak Cumhuriyet savcıları acilen gereğini yapmalıdırlar. Ayrıca Devlet Denetleme Kurulu'nun görevlendirilerek, meselenin objektif esaslar içerisinde ele alınıp araştırılması mutlaka sağlanmalıdır. Başbakan Erdoğan'ın önünü alamadığı panik ve asabi tavrı, hırçın ve şantaja uzanan konuşmaları bir anlamda da suçluluk psikolojisinin tezahürleri olarak değerlendirilmelidir."