kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Satıcı, TİM Onursal Başkanı seçildi

Giriş Saati : 09.09.2008 14:23
Güncelleme : 09.09.2008 18:58
Yeni Haber
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, TİM'in Onursal Başkanı seçildi. Satıcı, TİM'in 15. Olağan Genel Kurulunun açılışında, arkalarında, devraldıklarından daha güçlü ve büyük bir kurum bıraktıklarını dile getirdi.

Yaşamı anlamlı kılan şeyin inanç olduğunu ifade eden Satıcı, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin tek sermayesinin bu olduğunu gördüm. Ben sizlerle birlikte bir şeyleri değiştireceğime inandım. Bazen tereddütlerim oldu. Enerjimin tükendiği, moralimin bozulduğu anlar oldu. Ama sizlere ve Türkiye'ye olan inancım hiçbir zaman eksilmedi. Yalnız ölüler hata yapmaz. Tüm canlılar hata yapabilir. Ben de bu 7 yıl boyunca fark ettiğim veya etmediğim bir sürü hata yaptım. Ancak hiçbir hata bilerek, isteyerek ya da kişisel çıkara dayalı olmadı. Seçildiğim günden beri işimi gücümü bırakıp kendimi tam zamanlı olarak bu işe adadım. Bu bir meslek değil, ama tam zamanlı bir iş. Yeni başkan adayları bunu bilmeli. Bu işi tam zamanlı meslek anlayışıyla yapmak gerekir."

Tecrübe ve birikimlerinin her zaman ihracatçının arkasında olacağını ifade eden Satıcı, 7 yıl içinde ellerinden geldiğince aldıkları bayrağı yukarı çıkarmaya çalıştıklarını kaydetti.
Görevi süresince 5 hükümetle çalıştıklarını belirten Satıcı, "Hiçbiri güllük gülistanlık olmadı. Her zaman bizim sorunlar ikinci planda kaldı. Bunun için 7 yıl arı gibi çalıştık. Bundan sonra her zaman yanınızda, önünüzde, arkanızda ve bütün birikimimle hizmetinizde olacağım" diye konuştu.

Bu arada, bazı üyeler tarafından, gündemde olmamasına karşın genel kurulda, Satıcı'nın onursal başkan olması konusunda verilen teklif kabul edildi.
AA