kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Mansimov

Tekfen, inşaatın yarısını Azeri Socar'a sattı

09.09.2008
Tekfen, iştiraki Tekfen İnşaat'ın yüzde 50'sini 520 milyon dolara Socar'ın kuracağı şirkete satıyor. Şirketin yönetimi Tekfen'de kalacak..
Tekfen İnşaat'ın yüzde 50'si, 520 milyon dolar bedelle Azerbaycan devlet petrol şirketi Socar tarafından kurulacak şirkete satılacak. Şirketin ortağının Azeri asıllı dolar milyarderi Mubariz Mansimov olduğu öğrenildi. Tekfen Holding'den İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) gönderilen yazıda, şirketin yüzde 99.99 oranında pay ile sahibi olduğu Tekfen İnşaat hisselerinin bir kısmının, Azerbaycan, Türkiye ve diğer ülkelerde Socar tarafından yapılması planlanan yatırımların Tekfen İnşaat kanalıyla gerçekleştirilmesi şartıyla Socar'a satışı konusunda ortaklık şartlarının belirlenmesi için görüşmelere başlanmasına karar verildiği anımsatıldı. Yazıda, teknik heyetlerce yapılan görüşmeler sonucunda 5 Eylül Cuma günü Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Socar ile ön mutabakata varıldığı bildirildi. Tekfen'in yazısında şunlar kaydedildi: "Buna göre, kontrolü Socar'da kalmak üzere, Socar'ın kuracağı yeni bir şirkete Tekfen İnşaat'ın yüzde 50 hissesinin 520 milyon dolar bedelle nakden satılması, Tekfen İnşaat'ın yönetiminin her zaman şirketin kontrolünde olması, şirketin yönetim kurulunun 10 üyeden oluşması ve bunun 6'sının şirketimizce temsil olunması, Socar'ın, Azerbaycan, Türkiye ve diğer ülkelerde yapacağı müteahhitlik hizmetlerinin münhasıran Tekfen İnşaat ile gerçekleştirilmesi ve bu hizmetlerin maliyetten az yüzde 15 kar ile yapılması hususunda mutabakat sağlandı.

EN KISA SÜREDE BİTECEK
Bu aşamada, her iki tarafın mukavele gereği yapmaları gereken işlemleri tamamlaması ve nihai hisse satış sözleşmesinin en kısa süre içinde imzalanması için gerekli çalışmalar sürdürülüyor. Bu konuda herhangi bir süre tespit edilmedi. Hisse satış sözleşmesinin imzalanmasını müteakip 3 aylık bir sürede mali ve hukuki denetimler gerçekleştirilerek, satış işlemi tamamlanmış olacak." Holding İMKB'ye yaptığı ikinci açıklamada ise 5 Eylül tarihli Merkez Bankası dolar kuru ile hesaplandığında satış kazancının 586 milyon YTL olduğu ve fiili satış kazancının daha sonra belirleneceğini bildirdi. Tekfen Holding, Socar ile görüşmelere mayıs ayında başladığını açıklamıştı.
Haberin fotoğrafları