kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Demirel'in 14 yıl hapsi istendi

Canan İSPİR / SABAH - İSTANBUL
Giriş Saati : 09.09.2008 13:59
Güncelleme : 09.09.2008 18:58
Yeni Haber
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF)'ye devredilen Egebank'ın kaynaklarını zimmetine geçirdiği ileri sürülen dönemin yönetim kurulu başkanı Yahya Murat Demirel hakkında 6.5 yıl ile 14 yıl arasında hapis talebiyle fezleke hazırlandı. Şişli Cumhuriyet Savcılığı hazırladığı fezlekeyi suçun ağır cezalık olması nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.

Egebank A.Ş ile Halk Bankası ve Vakıflar Bankası kayıt ve dosyalarının incelenmesinin ardından Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 14 sayfalık fezlekede, Özakatlar Grubu tarafından 1928 yılında İzmir' de kurulan Egebank A.Ş.'nin 1990 yılında Bayraktar Grubu tarafından satın alındığı, 1994 yılında yüzde 35 oranında hisse ile İhlas Grubu'nun bankaya ortak olduğu son olarak 1998 tarihli anlaşmalar ile banka yönetimi hakim ortağı olan şüpheli Yahya Murat Demirel'in yönetimine geçtiği belirtildi.

Fezlekede, şüpheli Yahya Murat Demirel'in, hem Egebank A.Ş. hem de banka kaynaklarının zimmet konusu olmasında kullanılan grup şirketlerinin, doğrudan ya da dolaylı olarak hakim ortak ve yöneticisi olduğunun tespit edildiği öne sürüldü. Yahya Murat Demirel'in TMSF'ye devredilen Egebank A.Ş.'nin kaynaklarını, suç tarihi itirabi ile hakim ortak ve banka yönetim kurulu bakanı sıfatı ile zimmetine geçirdiğinin anlaşıldığı belirtilen fezlekede, sevk maddeleri ve görev niteliği itibarıyla ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren suçlardan olması nedeniyle dava açılması için fezlekenin İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildiği belirtildi. Fezlekenin kabul edilmesi halinde Demirel, önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.