kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Aydın Doğan

Doğan şirketleri 1 günde 210 milyon dolar eridi

09.09.2008
Başbakan Erdoğan ile Aydın Doğan arasındaki tartışma Doğan'ın halka açık şirketlerinin piyasa değerini 210 milyon dolar eritti. İMKB-100 hisseleri yüzde 3.8 artarken, Doğan Grubu şirketleri yüzde 6'ya varan kayıplar kaydetti..
ABD'de iki mortgage devine el konması ile derin bir soluk alan dünya piyasalarında coşku yaşanırken dün bir tek Doğan Grubu şirketlerinin hisseleri yatırımcısını üzdü. İMKB-100 hisseleri yüzde 3.8 artarken, Doğan Grubu şirketleri yüzde 6'ya varan kayıplar kaydetti. Kamuoyu önünde Başbakan Tayyip Erdoğan ile Aydın Doğan arasında yaşanan tartışma Doğan'ın halka açık şirkettlerinin değerini 210 milyon dolar düşürdü. Dün borsanın en çok kaybeden hissesi Doüğan Yayın Holding oldu. Şirketin hisseleri yüzde 5,97 kayıpla 1.89 YTL'ye geriledi. 1 günde 956 milyon dolarlık şirketin değeri 61 milyon dolar eridi. Başbakan Erdoğan'ın önceki gün partisinin Bayrampaşa ilçe kongresinde Doğan'a yanıt verirken kullandığı şu ifadeler özellikle yatırımcıyı tedirgin etti: "Bu saldırganlığınızın altında mutlaka bir şey vardır. Ben biliyorum da siz açıklayın. Size bir hafta süre. Yoksa ben açıklayacağım. RTÜK'ten bir menfaat davanız mı var? CNN Türk'ün karasal yayın hakkıyla mı ilgili? Açıkla!"

YATIRIMCI NE KAYBETTİ?
Başta yabancı yatırımcıların tedirginlik yaşaması ile hızla satış yiyen diğer grup şirketlerinden Doğan Gazetecilik'in de 1 günlük kaybı yüzde 5.88'i buldu. Şirketin hisselerinin fiyatı 2.24 YTL'ye geriledi. Vatan gazetesini de bünyesine katan 192 milyon dolarlık şirketin değeri 12.3 milyon dolar düştü. Gruba ait Doğan Burda'nın hisseleri de yüzde 5.99 çakıldı. 30 milyon dolarlık şirketin piyasa değeri 1 günde 2.1 milyon dolar düştü. Yine Doğan'ın Avusturyalı ortağı OMV ile sahip oldukları Petrol Ofisi de Başbakan ile yaşanan kavgadan etkilendi. Petrol Ofisi'nin piyasa değeri 2.7 milyar dolara inerken 1 günlük değer kaybı 45 milyon doları buldu.
Haberin fotoğrafları