kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Evinizin dekorunu sanal ortamda yapın

08.09.2008
Evinizi kendiniz tasarlamayı tercih ediyorsanız; dekoratif önerilerin, yaratıcı fikirlerin ve indirimli ürünlerin bulunduğu uluslararası bir haber portalı olan 'My Deco' tam size göre..
Evinizi bilgisayar ortamında gerçek mobilyalarla dekore etmeye ne dersiniz? Bunun için çizim programı bilmeniz de gerekmiyor. Çünkü www.mydeco.com sitesi sizin yerinize bu görevi üstlenmiş. Sitede evinizin her köşesini dekore edebileceğiniz 'Plan My Room' adlı bir bölüm var. Bu hizmeti kullanmak için web sitesine üye olmanız gerekiyor. Ücret ödemeden kayıt formunu doldurmanız ve gelen onay e-mail'ini açmanız yeterli. Sonrasında haberlerden ve profesyonel önerilerden yararlanabilir ya da evinizi üç boyutlu dekore edebilirsiniz.

FOTOĞRAF YÜKLEYEBİLİRSİNİZ
Web sitesi bunun için iki alternatif sunuyor: İlki dekore etmek istediğiniz odanın şeklini size bırakıyor. İkincisi ise odanın fotoğrafını yükleyerek, yaşam alanınıza sihirli dokunuşlar yapmanızı sağlıyor. Site İngilizce ama siz doğru başlıkları bularak kolayca amacınıza ulaşabilirsiniz. Örneğin odasının her köşesini kendisi tasarlamak isteyenler için 'Complete Room Planner' doğru tercih. Önce 'Template' ve 'Build' komutları var. 'Template' altındaki 'Create New Room' odanın en, boy ve uzunluğunun seçildiği ilk etap. 'Empty Room Shapes' ise odanın dış hatlarını belirliyor.

MOBİLYA DA SATILIYOR
Odanın şablonu kısmen oluştuktan sonra 'Build' ile pencere, kapı ve ek duvar yerleştirerek son rötuşlar tamamlanıyor. Sonra 'Furnish' yani dekorasyon zamanı geliyor. Halıdan yatağa, masadan televizyona her şeyi bulabileceğiniz bölümde tüm gruplar alt başlıklar halinde sunulmuş. Gerçek mobilya ve aksesuvarlarla süslenen odanın son rötuşları 'Decorate' ile yapılıyor. Duvar renkleri, yer döşemesi, seramikler ve duvar kağıtlarını seçebileceğiniz bölümde tüm seçeneklere göz atmakta fayda var. (House Beautiful)
Haberin fotoğrafları