kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Şantajı bırakıp iddiaları yanıtla'

ANKARA
09.09.2008
CHP lideri, Erdoğan'a seslendi: Yaptığının TCK'nın 107. maddesine göre karşılığı 1-3 yıl arası hapis cezası..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Aydın Doğan arasındaki tartışmanın kişisel olmadığını savunarak, yaşananların büyük bir yolsuzluğun kapatılması olayı olduğunu öne sürdü. Baykal, şu mesajları verdi:

* BOMBA HABER: Alman savcının iddianamesinde olanları söyledik. İddianamede, olayın Milli Görüş ve AKP ile sıkı bağı olduğu, adı geçen kişilerin Türk hükümeti ile yakın ilişki içinde olduğu, soruşturma sürecinde Türk hükümetinin siyasi etki yapmaya çalıştığı yer alıyor. İddianame resmi bir belgedir. Doğrudur yanlıştır, gerçeği yansıtır yansıtmaz, parayı almıştır almamıştır ama başbakanın adı da geçiyor, bu bomba bir olaydır.

* OFER'İ DE TANIMIYORDU: Başbakan kilit isim olan Mehmet Gürhan'ı 'Tanımıyorum' dedi. Ama gazetelerde başbakanla yan yana fotoğrafları var. Daha önce Ofer'i de 'Tanımıyorum' demişti.

* TÜRK YARGISI NEREDE: Deniz Feneri yolsuzluğu, siyasi bağlantıları, paraların AKP'nin yayın organına aktarıldığı Alman savcının iddianamesinde yer alıyor. Olay Almanya'da olmuş ama Türkiye ile ilişkili. Türk avcıları, yargısı bunca şeye rağmen hiçbir adım atmamıştır. Niçin?

* TÜRKİYE HİÇ BÖYLESİNE TESLİM OLMADI: Şaban Dişli'den başlayan bir dizi yolsuzluk ortaya çıktı. Başbakan çok telaşlı, panikte. Olayın üzerine gideceğine 'Niçin haber yapıyorsunuz?' diyor. Başbakanı üzen, kızdıran, işine gelmeyen haberler yapılmayacak. Türkiye hiçbir zaman bu kadar teslim olmadı.

* TCK'NIN 107'NCİ MADDESİ: Bir hafta süre veriyor. Diyor ki, 'Bu kadar sürede seni kontrol edeceğim. Bu bir santajdır. TCK'nın 107'nci maddesine göre cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis.

* AĞZINDAN DİNLEYELİM: Başbakan artık Deniz Feneri ile ilgili net açıklamalar yapmalı. Deniz Feneri ile ilgisi var mı? Putin, Berlusconi olayını bir de başbakanın ağzından duymak isteriz.

* AKMAN ŞAŞIRTIYOR: İddiaların RTÜK Başkanı ile ilişkilendirilmesi fevkalade şaşırtıcı. RTÜK bunu değerlendirecektir. Son zamanlarda yasalarda yapılan bir değişiklikle RTÜK Başkanının yargılanması başbakanın iznine bağlandı. Buna da dikkatinizi çekerim.