kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Popüler isimlerden oyuncu filan olmaz!

BUGE CANKAT
08.09.2008
'Kurtlar Vadisi'ndeki Testere Necmi rolü ile yıldızı parlayan Tarık Ünlüoğlu eski futbolcu İlhan Mansız ile kamera karşısına geçmeye hazırlanıyor. Ünlüoğlu, Mansız'ı oyuncu olarak görmediğini söyledi: Hadi ben de Beşiktaş'ta top oynayayım o zaman!..
İnsanların bu kadar kendilerini role kaptırmaları, izleyenlerin oyuncunun rolünü 'gerçekmiş' gibi algılaması ne saçma derdim! Ta ki Tarık Ünlüoğlu ile karşı karşıya gelinceye kadar... Ünlüoğlu, 'Benim Annem Bir Melek'te pijamalarını giyen, bir elinde kumandasıyla TV karşısında süreli yemek yiyen, gamsız, kedersiz, yarı kılıbık, özü sözü dinlenmeyen bir adamı; Cahit'i oynuyor. İşte yanılgım da burada başladı! Farkında olmasam da karşıma Cahit gibi 'karaktersiz', biraz 'ezik', dertsiz, tasasız ve sığ birini bekliyordum. Ama yakından uzaktan alakası yokmuş! Endamı, karizması, ilk etapta soğuk, hafif 'tavırlı' ve entelektüel duruşuyla beni şaşırttı...

* İnternette biraz araştırma yapmak istedim hakkınızda ama hiç bir şey yok... Neden? Çok fazla röportaj mı vermiyorsunuz, özellikle uzak mı kalıyorsunuz?
Uzak duruyoruz... Bilmiyorum böyle bir istek de olmadı karşı taraftan. Yapılan röportajlar oldu ama araya kaynadı herhalde. Magazinel bir yönüm yok! Polemiğim, skandalım yok! Yaşımızla başımızla da ilgili... Birilerinin de bilmesi lazım bu adam kim? Tanıyan yok! Herkes 'Testere Necmi' olarak biliyor.

* Peki kimsiniz?
Sebebi hayatımız tiyatro... 40 yıldır tiyatro ile iç içeyim. Konservatuvar yüksek mezunu, opera bölümünde bir yıl okumuş, ciddi müzik eğitimi alan bir devlet tiyatrosu sanatçısıyım. 57 yaşındayım. Şimdiki aklım olsa operaya devam ederdim.

TESTERE NECMİ'NİN İZİNİ TAŞIYORUM
* Popüler kültür sizi 'Kurtlar Vadisi'ndeki 'Testere Necmi' karakteri ile tanıdı...
Evet, ama benim ilk yaptığım iş Türk televizyonlarındaki ilk dizilerden biridir. 'Kantodan Tangoya'... Yaklaşık 20 sene önce Tomris Giritlioğlu ile yapmıştık. Aytaç Arman jöndü o zamanlar, ben daha İstanbul'a gelmemiştim, Ankara'daydım. Çok güzel bir diziydi. Ama şimdi yapılan yanlışlar orada da yapılmıştı

* Ne gibi?
Ben dünyanın bütün aktörlerini seslendirmiş bir adamım. Ama o dizide maalesef beni başka bir arkadaş seslendirdi. O başka arkadaş da bugün 'Benim Annem Bir Melek'te oğlumu oynayan Şehsuvar Aktaş! Ben orada Fransızca konuşan İtalyan bir diplomatı oynuyordum. Ve rol için rahmetli Ahmet Taner Kışlalı'nın Fransız eşi ile çalışmıştık. Ve o, "Bir İtalyan, Fransızca'yı aynı senin konuştuğun gibi konuşur" demişti. Ama Şehsuvar ana dili gibi Fransızca konuşabilen bir çocuktu. Biz bunu ne yönetmene ne dublaj yönetmemine anlatamadık.

* Şimdi yeni bir dizide rol alıyorsunuz ama hâlâ bu Testere Necmi'nin izlerini taşıyor musunuz hayatınızda?
Taşıyorum... Tabii ki artık 'Benim Annem Bir Melek'ten de tanıyorlar. Ama 'Testere Necmi' daha kalın çizgili bir karakter olduğu için enteresan geldi insanlara. 'Kurtlar Vadisi'nin hâlâ devam etmesinin sebeplerinden biri de bizleriz; ben, Zafer Bey, rahmetli Baykal Abi.

* 'Kurtlar Vadisi' hâlâ eleştiriliyor. Gerçekten bu dizinin insanları provoke ettiğini düşünüyor musunuz?
Hayır, çünkü 'Kurtlar Vadisi'nden daha şiddetli olanları yapılıyor yurtdışında. Onlar neden empati kurmuyorlar ki... Ama cahil bir toplum olduğumuz için etkileniyoruz. Ülkede birtakım meseleler bugün konuşulabilir hale geldiyse eğer, bu dizinin büyük katkısı olduğuna inanıyorum.

CAHİT, TİPİK BİR TÜRK ERKEĞİ DEĞİL

* 'Benim Annem Bir Melek'ten önce 'Bebeğim'de rol aldınız. Ama o dizi yayından kalktı sonra...
Hemen kalkmadı. 17 bölüm sürdü. Artık bir ya da iki bölümde kalkıyor diziler. Ama böyle olması gerek. O kadar kötü işler yapılıyor ki! Kalkmaması gereken tek bir dizi vardı; o da Umur Bugay'ın yaptığı 'Benim Oğlum Adam Olacak'tı. Ama o da halkımızın seviyesinin çok üzerinden atılan bir bombaydı.

* Gelelim Cahit'e.... Cahit tipik bir Türk erkeği öyle değil mi?
O kadar abartmıyorum! Tipik bir Türk erkeği değil. Bu biraz daha göbeğini kaşıyan biri, ama yakın tabii.

* Kılıbık da bir adam...
Aslında yüzde yüz kılıbık değil, daha çok teslim olmuş. Bazen "Heyyt lan" filan de diyebilen bir adam ama rahat!

* Ama karısı ile gelinin kavgalarında karısının tarafını tutuyor hep?
Yoo! Karısından yana değil, objektif olmaya çalışıyor ama kimse onu pek dinlenmiyor!

* Kılıbık erkek kimdir?
Amann! Bu soruyu hiç sormayın; benim sorum değil! (gülüyor) Ama kılıbık erkek iyi bir erkek tipi değildir herhalde. Karısının lafından dışına çıkmayan, konuşma özgürlüğü olmayan, evde oturan, iyi bir tip değil.

* Siz neyini seviyorsunuz Cahit'in?
Komik! Sorunlara dramatik tarafından bakmıyor, meseleyi çabuk halleden biri... Ama ideal bir adam da değil...

* Her kadının da kabusudur Cahit gibi bir erkek değil mi? Pijamalarını giyen, TV karşısına geçen, sürekli yemek yiyen, tembel...
Ama komik! Bazı tipler vardır, mesela 'Testere Necmi' iğrenç bir tip ama çok sevilmişti. Burada sihir var, bunu yaptığın zaman başarılısın demektir. Bu göbeğini kaşıyan adamı da sevimli bir hale getirebiliyorsan başarılısın demektir.

* Evli misiniz?
Evet, 2. evliliğim. 23 yıllık evliyim. 29 yaşımda evlenmek üzere olan bir kızım var.

* Gelin-kaynana sorunları malum, erkekler de damat konusunda arıza çıkarabiliyor ama?
Yok hiç değil! Ben daha yeni tanıştım, bir problem yok aramızda. O durum sadece gelinle kaynanaya mahsus.

* Siz hiç gelin-kaynana kavgalarının ortasında kaldınız mı?
Oooooooo çok! Sen deli misin, annemin genç olduğu zaman da ilk geliniydi eşim... Çok çirkin bir şey, Allah kimsenin başına vermesin! Hatırlamak bile istemiyorum. (kahkahalar)

* Siz arada mı kalıyordunuz?
Hem de nasıl! Sadece erkek arada kalır bu konuda. Annem bağırır çağırır, kadın bağırır çağırır bir tek sen üzülürsün. Hiç kimseye bir şey olmaz. Onlar konuşurlar ve atarlar içindekileri. Olan sana olur!

GELİN KAYNANA SORUNU YAŞADIM
* Kimin yanında oluyordunuz?
Hiç kimsenin yanında olmam. Direkt "Allahaısmarladık" der, giderdim evden. Meseleye girsem, ben kötü olurum...

* Cahit için yapılan karakter analizinde, 'Cahit evliliğin kadın egemenliğinde olduğuna inanıyor' deniliyor. Sizce?
Ben öyle bakmam. Evlilik bir şirket ya. Anlaşan iki tane patron var, patronun çocukları var... Aradaki aşk, o, bu biter ama o şirketin ciddi bir şekilde yoluna devam etmesi lazım.

* Yeni dizide İlhan Mansız'la birlikte rol alacaksınız. Nasıl buluyorsunuz oyunculuğunu?
Karşı karşıya bir defa geldim ama onun oyunculuğunu nasıl buluyorsunuz diye bir soru yok! Onlar popüler isimler ve popüler isimlerden oyuncu filan olmaz! Şu alemdeki bir sürü insanın oyunculuğunun olmadığı gibi...

* Futboldan sonra böyle bir geçiş yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Olmaz! Ha, alaylılar yok mu! Ama alaylı dediğin kişide usta-çırak hadisesi vardır. Ben dilimi düzelteceğim, gerekirse parayı basıp ABD'ye gideceğim deyip, gönülle girersen oyuncu olursun. Hadi ben de BJK'da top oynayayım o zaman! İkisi aynı şey!
Haberin fotoğrafları